söndag 30 november 2008

Dn idag.

Om skulder, fler skulder och ännu fler skulder.

Kvinnan
i reportaget ska ha en eloge. Hennes historia är - precis som det står i artikeln - inte på något sätt ovanlig. Hennes historia är skapad av ett samhälle som fullständigt ignorerar gäldenären (den som är skyldig pengar) till förmån för borgenären (den som lånat ut pengar) och som skapar sjukskrivna och utslitna personer som ägnar hela sin kraft och energi åt att överleva i ett system som lämnar få eller inga öppningar eller lösningar på problem som egentligen inte är speciellt svåra att lösa.

Men viljan verkar inte finnas. Till förmån för borgenärens rätt att i alla lägen få tillbaka beviljade lån med ränta, kapital och avgifter, ska gäldenären utmätas så oförsonligt att föräldrar förhindras träffa sina umgängesbarn, människor förhindras tandvård, skattepengar utmäts - ex. bostadsbidrag, vårdnadsbidrag, människor ställs hemlösa - ett oskick skattebetalarna får bekosta - och allt detta för att ex. SMS-låneföretag har rätt att få kronofogdens hjälp med att driva in sina mycket cyniska lån.

Skulle skattebetalarna få insikt i detta vansinne Sverige hålls med kanske det skulle bli ändring. Hur skattepengar finansierar finansbranschens vinster, varje dag av varje vecka av varje år. I år med mer pengar än i fjol. Det är vansinne och skattekistan läcker som ett såll.

Jag har följt kvinnans kamp under en tid. Hon är en modig person som varje dag kämpar med saker som andra tar för givet. Och hon kämpar i uppförsbacke, med en sten på ryggen. Liksom många många andra. 18 000 personer är en understatement! Mångdubbelt fler är min gissning. Att våga gå ut som hon gör med sin historia är värt ett stort fång blommor!

Många tack och många tankar.

//Ulrika Ring
Insolvens Stockholm

3 kommentarer:

 1. Tycker du är en klippa i Insolvensfrågan. Fortsätt så länge du orkar. All heder till dig Ulrika Ring !

  SvaraRadera
 2. Många tack Johnny. Jag har inga som helst planer på att sluta. Många tack igen.
  //Ulrika

  SvaraRadera
 3. Det låter betryggande. För såna som du är guld värda i sammhällsklimatet vi lever i just nu. Over n' Out

  SvaraRadera