onsdag 10 september 2008

Javisst ska man köpa!

...men köpa rätt. Affärsvärlden skriver köp (aktier i Intrum Justitia). Du uppmanas att köpa delar i sånt som gör pengar på mindre lyckade köp. Och det är säkert en god affär. Jag är helt övertygad om att det går tjäna pengar på ex. barn vars skulder ska drivas in från barnen (nu 18 år och unga vuxna), skulder som uppstod då barnet hade halsfluss way back when. Det tjänas redan pengar på sånt.

Eller på sådana som blir arbetslösa under en ev. lågkonjunktur, eller på sådana som råkar ut för en olycka och inte klarar återvända till jobbet söndervärkta av skadorna. Med den hotande ekonomiska nedgången blir det sannolikt fler sådana att tjäna pengar på. För att inte tala om alla hus som kommer att säljas med förlust för säljaren och dessa "misslyckade" köp går det tjäna megastora pengar på. Så passa på och köp aktier i banken också. Det blir visserligen antagligen en nedgång just när kreditförlusterna slår till, men under flera årtionden därefter så tar dom hem peng efter peng efter peng... Så i det långa loppet tjänar du på det.

MEN köp INTE delar i staten, för det blir den som ska betala alltihopa. Precis som idag. Fast värre. Utmätning under högkonjunktur räknas kosta staten 30 - 50 miljarder per år. Så under en lågkonjunktur kan det skjuta hur högt som helst.

Nä, här ska du nog låna ut pengar till staten. På det sättet tjänar du pengar två gånger på samma problem. Dels på aktierna i de som tjänar på dåliga köp, dels räntepengar från staten som måste låna dina pengar för att betala notan.

*nynnar*
"...säg är det konstigt att man längtar bort nån gång..."

Ulrika Ring
Insolvens Stockholm

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,
intressant.se

1 kommentar:

  1. hej gillar din blogg. Den ger mig som mycket info så tack säger jag.Tänker följa din blogg

    SvaraRadera