söndag 9 mars 2008

- "Fuskarna" igen

Jahap. Fuskarna igen. Ni vet, de "snyltare" som försäkringskassan fått i uppdrag av staten att jaga fatt i. De som skor sig. De som försöker tjäna på "allas vår godhet" genom att "roffa åt sig" av bidrag och av ersättningar. Missbruka skyddsnäten. "Sno åt sig skattebetalarpengar". An easy buck.

Ambitionen att jaga ifatt i dessa lurendrejare gick visst inget vidare vad jag förstår. Dn idag "Mindre fusk än väntat med föräldrapenning".

Nähä. You´re kidding... Men känns det inte som att vi visste det? Att "fusket" inte är så utbrett som det "ryktas". Tidigare information har berättat att det inte är så jätte-enormt-gigantiskt stort. Det blir oavsiktligt fel ibland, misstag. Men misstag är inte lika med uppsåt. Misstag ska man rätta till, inte jaga. Framförallt inte lägga ner 300 tjänstemannaårslöner på att jaga.

Räkna bort misstagen och själva fusket, ni vet med uppsåt att göra fel, blir inte så stort.

Jag tror på chefen för "verksamhetsområdet föräldraförmåner på Försäkringskassan" när hon, enligt artikeln, säger "Det är inte Försäkringskassan som har hävdat att fusket är stort." Jag tror henne. För jag tror att det är lagstiftarna som inte har kunskap, som inte lyssnar, som inte tar till sig. Det är lagstiftarna som "för folkets talan" men som inte har tillräcklig information för att göra det. Föra folkets talan alltså.

Och om vi igen vänder på kuttingen. Konstaterar att det finns en "delegation mot felaktiga utbetalningar (FUT)" så kan vi undra vart delegationen mot felaktiga avslag på bistånd/hjälp/insatser tagit vägen. Den DELEGATIONEN lyser med sin frånvaro.

Jag saknar en "DeFelAb" (delegationen mot felaktiga avslag för bidrag). Jag tror att de enskilda misstagen och "fusket" är småpotatis jämfört med hur många som har rätt till hjälp och stöd och som inte får det.

Läs även andra bloggares åsikter om ,
intressant.se

2 kommentarer:

 1. En annan bloggare som kommenterar samma artikel lyckas få innehållet till:

  ""endast" var tionde utbetalning av tillfällig föräldrapenning är felaktig"

  Den bloggaren kallar sig "Den hälsosamme ekonomisten", fast så hälsosam verkar han ju inte vara, och hans ekonomikunnskaper verkar ju inte sträck sig speciellt långt.

  http://ekonomismen.blogspot.com/2008/03/bara-var-tionde-utbetalning.html

  SvaraRadera
 2. Alltså fasen vad rik man blir på att VABa!

  SvaraRadera