måndag 25 januari 2010

jahap...


..en av sex nystartsjobbare får anställning. Jag tror att ingen är förvånad. Finns det inga arbeten så finns det inga arbeten. En ganska enkel uträkning tänker jag. Inga arbeten betyder liksom just det: Inga Arbeten.

Under tiden det inte finns några arbeten så ökar arbetsbördan för Kronofogden. Fler hamnar på obestånd. F-kassan får inte ut ersättningarna. A-kassan får inte ut ersättningarna. Skuldindustrin får in ersättningarna...

Partiledarna talar om sjukförsäkringarna. Och pensionärerna. Och arbetslösheten. Men ingen talar om att arbetslösa, sjuka och pensionerade människor hamnar på obestånd. Hamnar på obestånd och får statliga tjänstemän efter sig. Statliga tjänstemän som arbetar nästintill 24/7 tillsammans med skuldindustrin med att jaga livet ur sjuka och arbetslösa, oroliga och fattiga människor. Jagar livet ur dessa för att säkerställa att stora kommunikationsleverantörer ska få sina pengar, jagar livet ur dessa för att säkerställa att stora banker får både panten (huset) och månatliga livstidslånga inbetalningar på hus som redan sålts.

Att leva på obestånd är att leva en "icketillvaro". Som bloggen "Resurspank" skriver i "Alla heliga senapsmackors afton". Eller som bloggen Villerider skriver i inlägget "ensamma mamman" där han beskriver det otänkbara, att en mamma och hennes barn bor på härbärge istället för ett hem. Sånt berörde mig illa när jag var på Irland för några år sedan. Sånt berör mig illa när det händer här i "trygga" Sverige.

Människor går sönder och politikerna talar och talar. I TV. I radion. I tidningar. Men det är skillnad på att talk the talk, och att walk the walk.

//Ulrika Ring
ulrika.ring@insolvensstockholm.se

Läs mer på vår nya blogg Fattiga Riddare.

Hemsidan
Följ oss på Twitter
Grupp på Facebook
Dela

pingat på intressant.se och twingly

Glöm inte bort de andra bloggarna! Gå till Hemsidan för att se vilka de är.

4 kommentarer:

 1. Mycket bra skrivet. En annan grej, apropå talk the talk: under gårdagens partiledardebatt kom det fram att både (s) och (m) , vill behålla det indexstyrda system som styr pensionsnivåerna, det de kallar "pensionsnivåer knutna till Sveriges konjunktur". Man vill alltså fortsätta med det system som gav en faktisk sänkning av pensionerna vid årsskiftet. Förbehållsbeloppet är uppbyggt på samma sätt. Vi kommer alltså inte få se någon förändring för de allra fattigaste, oavsett vem som vinner valet.

  Men visst är det bra att få veta det i god tid?

  SvaraRadera
 2. ...jag tror ingen är förvånad över det heller.

  Skillnaden mellan blocken är marginell. Mellan S och M är det nog ingen skillnad överhuvudtaget...

  //Ulrika

  SvaraRadera
 3. Och nu vill sossarna ta ifrån folk det enda andningshålet, det anonyma kontantkortet, Dom vill ha registreringsplikt för att det är så många kriminella som använder det!!! Det är väl oss dom menar ,oss med betalningsanmärkningar..... Då startar väl inkassomaffian sin teleterror igen...med sms... kronkalle kan med FRA hjälp veta precis var den som skall utsugas befinner sig med en enkel liten spaning.... Välkommen tillbaka 1984.

  Att tyngre kriminella skulle bry sig är trams...dom snor bara någons id eller telefon så var den saken biff...

  Affe ( Som inte orkade logga in)

  SvaraRadera
 4. Alla överskuldsatta kanske skulle starta ett parti. Vi kunde kalla oss Fattighjonen - De Socialliberala eller De Fattigas Parti - Regnbågen (så har vi fått med alla färger). Och när vi fått en stark vågmästarroll börjar vi jag a livet ur bankerna, datainspektionen, finansinspektionen och fogden. Alla skall granskas och allt krut läggas på dem. Ja, tänk vilken makt vi skulle få för det blir ju bara mer och mer fattiga så snart skulle vi väl styra Sverige. Sedan blir det EU och hela konkaronget. Sedan följer övriga länder efter - alla får ett fattigparti som gör kometkarriär. Tala om marknadsföring. Ja, drömma kan man ju.

  SvaraRadera