torsdag 18 juni 2009

Almedalen 2009

Det blir ett seminarium om skulder i år i Almedalen!
Är du där så gå dit!
seminarium kring överskuldsättning, tema ”När livet styrs av skuld och skam”

Datum:
Onsdagen den 1 juli 2009
Tid:
13.00 - 16.00
Plats:
Sal August, Frälsningsarmén/ Krukmakarens Hus, Mellangatan 21 Visby

Deltagare:
Lena Nordqvist Insolvens
Rickard Stenberg Insolvens
Bjarne Jensen Insolvens
Morgan Norman Insolvens
Jan Ertsborn Folkpartiet
Egon Frid Vänsterpartiet
Anti Avsan Moderaterna
Emma Henriksson Kristdemokraterna
Johan Löfstrand Socialdemokraterna
Jörgen Johansson Centerpartiet
?? Miljöpartiet
Frågor besvaras på info@insolvens.se, eller på telefon 070-5360102


//Ulrika Ring
Insolvens Stockholm

9 kommentarer:

 1. Mycket bra initiativ, är det Insolvens eller frälsis som tagit det?

  Synd bara att politiken väljer att sända "nonames" till seminariet. Ämnet är ett av de största problemen vi har i Sverige idag och de kan inte skicka en enda partiledare. Vilket skulle locka massmedia och signalera att politiken tar "det svenska vansinnet" på allvar.

  Men vi får hoppas att det finns någon bland representanterna som kan agera bulldog och bita sig fast i ämnet och därmed få igång massmedia så att detta viktiga problem tas upp på allvar i media. Inte bara som en "notis" såsom det varit hitintills.

  SvaraRadera
 2. Jag önskar att någon kunde ta upp frågan hur svenska staten kan skicka människor ut i schavotten och sedan förvänta sig att pengarna skall komma in så de kan betala sina skulder. Vi som hamnat där utan egen förskyllan, cancersjukt barn, konkurs och skilsmässa skall straffas ännu hårdare. Är det konstigt att man tappar livslusten? Nytt jobb. KF gickin på provanställningen = sparken. Var finns verktygen att överleva? Kan någon svara?

  SvaraRadera
 3. Ja vi får hoppas att många kommer på seminariet! Du kan läsa om utfallet på insolvens.se.

  Nej det är inte konstigt att man tappar livslusten. Inte konstigt alls. Vad som är mer förvånande är att inte fler tappar livsgnistan och livslusten! Precis som du skriver så är just "oförskyllan" den största ingången till KFM som vi upplever den. Men lagen slår lika för alla... Helt orimligt.

  Jag vet inte vad som behöver komma till men något är absolut väsentligt viktigt i frågan. Och det är när är ansvaret ditt och när är ansvaret statens? Idag faller du på första steget, staten på andra steget och fordringsägaren har allt stöd... Det är inte rimligt!

  Ordet rimligt har lämnat allt som heter riksdag, EU, ditten och datten, företag, större företag o.s.v. Rimligt är en ganska enkel balansräkning, "vad blir billigare" och "vilket kostar minst"?

  Men rimligt finns inte med. Inte ännu...

  SvaraRadera
 4. Skulle gärna varit på Gotland nu på symposiet och berättat för de beslutande att dummare regler än de som finns för skuldsatta idag finns inte. Allt är ju helt och hållet bakvänt. Är det förbjudet att tänka i det här landet??? Jag nämnde att jag helt oförskyllt hamnat hos KM för jag gjorde allt som stod i min makt att undvika det. I familjen har vi aldrig köpt en pryl på avbetalning utan det var helt andra orsaker till skulderna. Mina skulder är borgenärsskulder för min exsambos företag. Men eftersom jag inte får arbeta (fick ju sparken för att KF gick in)så kan jag ju heller inte försörja mig själv och betala skulderna. Dessutom - eftersom jag inte fick arbeta, så har nya skulder tillkommit och växt. En ond spiral som inte går att hejda.

  Skulderna drabbar ju inte bara mig - mina barn har mått så dåligt av detta så det finns inte ord. Min cancersjuka dotter kämpar febrilt för att överleva och resultatet av ångesten här hemma övergick även i anorexi. Hon väger 29 kg idag (19 år). Min andra dotter har drabbats minst lika hårt. Eftersom jag inte kunnat hjälpa henne har hon försökt hitta trygghet hos en man som misshandlat henne så svårt att hon varit nära att dö. Det har varit en lång och helvetisk resa och vet du vad det sjuka är. När jag såg att ekonomin började tryta så försökte vi byta vår lägenhet i ett och ett halvt år för att få ner hyran. Men värden nekade alla byten för att själv kunna ta över lägenheten så småningom och sälja den svart. Vilket han också gjorde. Han är känd i Stockholm att sälja ett flertal av sina hyreslägenheter svart men där ingriper inga skattemyndigheter eller dyl. Mycket hade kunnat besparats om vi fått bytt den lägenheten inom rimlig tid för det fanns många solida tänkbara hyresgäster för det bytet.

  SvaraRadera
 5. Interna, egoistiska, maktstrider i först föreningen Fattiga Riddare och sedermera i föreningen Insolvens har resulterat i att ingen av dessa tas på allvar av politikerna. Tyvärr. Därav ingen "höjdar"-närvaro. Man närvarar bara av artighetsskäl - som tack för inbjudan. Så kan man dessutom inkassera arvode för de "spillda" timmarna. Synd, för budskapet är viktigt!

  SvaraRadera
 6. Men, oavsett om det pågår interna missyttingar inom föreningarna så påverkar väl inte det deras talan för alla i Sverige som befinner sig i moment 22? Vad Ulrika och övriga inom föreningarna påtalar är ju dagens sanning. På vilket sätt har politikerna blivit drabbade av interna missyttringar från dessa föreningar? Jag tycker det är märkligt formulerat. Vad menar du?

  SvaraRadera
 7. Jag menar bara att om en Riksförening som ombeds vara remissinstans avger sitt svar och det samtidigt "dyker upp" ett avvikande remissvar från en lokalförening så förstår ju vem som helst att de berörda skakar på huvudet och struntar i svaren de fått. Det krävs sammanhållning om något skall bli gjort. Egoism har ingen plats i detta sammanhang.

  SvaraRadera
 8. Se´n tycker jag att Ulrika har mer skinn på näsan än övriga i Insolvens och det behövs! Så ingen skugga skall falla över henne.

  SvaraRadera
 9. Riksföreningar hit och riksföreningar dit, remissinstanser bla bla bla.....

  Det är sunt förnuft bland politiker och tjänstemän som saknas.

  Jag kan bara stämma in i kommentaren om Ulrika, jag hoppas du får rollen som ledare för Insolvens i Sverige, för du gör din (och därmed vår) röst hörd. Nu gäller det bara att få "sandlådan" (riksdagen kallas den också) att lyssna. Men som vanligt är de SÅÅÅ upptagna med att "kasta sand" på varandra :-(

  / Rune

  SvaraRadera