måndag 18 maj 2009

Partiledardebatten

i Agenda i går.

Inte vet jag, men är någon mer än jag som tycker det är mest grått? Alla de olika partierna talar om rött, röd/grönt, blått, orange och allt vad det är. Men skillnaderna är försvinnande små. Det är inte så att om blått vinner så går Sverige under, inte heller om Rött vinner så går Sverige under.

Småföretagare klarar inte av sin verksamhet oavsett styre.
Domstolarna fungerar inte oavsett styre.
Socialbidragstagare ökar och ökar år ut och år in, allt oavsett styre.
Människor med ärenden hos KFM ökar år ut och år in oavsett styre.
Bankerna får miljarder på miljarder oavsett styre (bankkris efter bankkris)
Klyftorna ökar oavsett styre.
o.s.v. o.s.v.

Det är lite som Rick Falkvinge säger i lördagsintervjun. "det de etablerade partierna diskuterar är i om det ska vara en 2 eller en 7 efter decimaltecknet"

Sverige styrs av tjänstemän. Lagstiftarna röstar som tjänstemännen vill. Vi kan ta insolvensutredningen, en fp utredde, de andra partierna gjorde vågen. Nu är det tjänstemännen som sitter med beredningen, och vad hör vi? Jo, att det nu förhandlas och ev att något av de tre stora förändringarna i Skuldsaneringslagen ska kompromissas bort... Det vi sätter en skinande blank enkrona på är att förkortningen från 5 år till 3 år kommer att få ge vika.

Och få se nu, hur var det med förändringen av tillgångsundersökningen? Jo, initiativet togs av myndigheten (KFM) fast då var KFM och Skatteverket ett och samma. Så det står SKM på papperet, tjänstemännen på justitie gjorde vågen, tog fram förslaget och politikerna? Jo du, dom blev tagna på sängen för dom hade ingen aning om vad konsekvenserna av beslutet skulle bli...

Så jag vet inte, vi talar inte "vitt och svart" här. Det är mest grått...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar