onsdag 13 maj 2009

Stöd för skuldsatta

Det finns olika former av kunskapsstöd för den som är skuldsatt. Vi listar de vi känner till här. Har du fler på lager hör av dig! info@insolvensstockholm.se

Kommunal budget och skuldrådgivning, BuS
Din kommun har skyldighet att erbjuda dig budget och skuldrådgivning (BuS). Om du inte vet hur du ska hitta honom/henne kan du söka på konsumentverket, direktlänk. BuS är ett kommunalt stöd dit du kan vända dig för att få hjälp. En del tror att det är BuS som beslutar om skuldsanering, det är fel, det är Kronofogdens skuldsaneringsteam som beslutar om skuldsanering, ingen annan. Man behöver inte stå i kö till BuS för att söka skuldsanering. Fylla i blanketten kan du alldeles utmärkt klara själv. Du hittar blanketter på Kronofogdens hemsida. Information om hur du söker skuldsanering hittar du också på vår hemsida.

Insolvensföreningarna
Insolvensföreningarna arbetar för att organisera överskuldsatta. Det betyder att istället för att alla sitter själva och försöker hantera sin situation så kommer många tillsammans att bli starkare, smartare och bättre rustade i kunskap för att möta sina svårigheter. "United we stand, devided we fall" ungefär.

Familjeslanten
I Gävle och Sandviken finns en förening som heter Familjeslanten. Familjeslanten finns också i Sandviken. Familjeslanten har ekonomisk rådgivning för de som bor i närheten. De fungerar som ett föreningsalternativ till BuS (Budget och skuldrådgivarna).

Forum för rådgivning
Det finns olika forum där människor med samma erfarenheter samlas och byter kunskap, ställer frågor och får råd.

insolvens forum. Ett diskussionsforum inom Insolvensföreningarna. Du hittar information om hur du registrerar dig på forumet.

Nätverket Fattiga Riddare. Är ett kunskapsnätverk än så länge. Diskussioner förs om man ska ombilda sig till en förening.

Vi vet inte av så många bloggar ännu som rör överskuldsättning. Om du känner till någon får du gärna höra av dig.

//Ulrika Ring
Insolvens Stockholm

pingat på intressant.se och twingly.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar