onsdag 20 maj 2009

Tror det blir värre...

DN. Kronofogde tror det blir ännu värre. Blir? Vaddå blir?

Det BLIR antagligen värre för de som blir friställda från jobb eller sjuka av oro. Antagligen. Men när det gäller KFMs verkställighet är det inget som "blir". Långt ifrån. Det är något som GÖRS. Verkställigheten GÖR ett hushålls situation värre än det skulle behöva BLI. Gäldenären? Har ingen rätt. Gäldenärens bläck på låneansökan väger betydligt tyngre än bläcket från den som lånade ut pengarna väger. För gäldenären får plikta.

Men "blir"? Vädret blir som det blir, vad gäller exekutiva auktioner är det något som GÖRS. Och sist jag kollade så är det tjänstemännen på KFMs verkställighet som säljer människors hem... Det finns möjligheter för tjänstemännen att bedöma ärenden. Bedömning är heller inget som "blir", det är något som GÖRS. Visserligen utifrån lagtext men när till och med KFM själva tillstår att hållningen gentemot gäldenären är mer restriktiv än den skulle behöva vara (en hållning som backas upp av domstolarna) så tja... Det blir nog värre, för att det görs värre...

Fortfarande har vi inte fått några svar från KFMs verkställighet. Hur många personer som såg sitt hem gå på exekutiv auktion blev skuldfria? Vi ska nog ställa den frågan igen till KFM verkställigheten. Återkommer i frågan.

//Ulrika Ring
Insolvens Stockholm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar