torsdag 20 augusti 2009

Skrik och panik

igen om dessa SMS-lån. SMS-lån som inte kan betalas - eller som vi föredrar att uttrycka oss "som beviljats felaktigt" - fortsätter att strömma in till Kronofogden för betalningsassistans. Idag fler än igår men antagligen färre än imorgon.

Och Kronofogden utmäter. Kronofogden får in ärendet och så är klappjakten på gäldenären i full kareta. SMS-låneföretaget lutar sig, under tiden, lugnt tillbaka, beviljar fler SMS-lån som dom vet inte kommer kunna återbetalas och förbereder blanketten för nästa misslyckade lån som ska skickas in till KFM för att få statlig betalningsassistans.

Det är helt otroligt! Antingen får SMS-låneföretagen klara sig själva, helt utan Kronofogdens hjälp, eller så måste vi sluta ondgöra oss över SMS-lånen. vi kan inte å ena sidan skicka statliga tjänstemän som ska driva in dessa lån åt företagen å andra sidan bli rödbetsfärgade i ansiktet av ilska över att det FINNS sms-lån med 2 230 % ränta. Herregud vi skickar ju fogdar att STÖTTA och SÄKERSTÄLLA att företagen få betalt! Ränta, avgifter och allt. Då kan vi väl ändå inte förfasa oss över att fenomenet SMS-lån existerar?

Man kan inte skita och hålla igen samtidigt.

//Ulrika Ring
Insolvens Stockholm

pingat på intressant.se och twingly
Läs även andra bloggares åsikter om , ,
Artikel på second opinion.

1 kommentar:

  1. Håller helt med dig om att Kronofogden inte ska få på sitt ansvar att driva in de s k SMS-lånen. Sedan tror jag att vi måste markera lagmässigt mot dessa snabblån generellt. En betänketid, bättre kreditprövning och tydligare information om kostnaderna/effektiva räntan för lånet.
    egon

    SvaraRadera