onsdag 12 augusti 2009

Nytt "arbetsår" nya krafttag

Hoppas sommaren varit bra för er alla. Eller i alla fall inte så dålig...

Nu börjar det dra ihop sig till ett nytt arbetsår. Från och med nästa vecka (v. 34) börjar vi sakta återgå till det vanliga. Fortfarande har vi ingen anställd så man kan inte förvänta sig varken att få svar eller hjälp direkt. Många har mailat under sommaren och de som inte fått svar kommer att få det inom kort.

Några av höstens hållpunkter och ambitioner.

V. 41 blir det information kring skulder på statsbiblioteket i Sthlm. Dag är inte bestämt, men vi kommer att delta, någon BuS från innerstaden likaså. Nordbanken är inbjuden och tackat jag och vi hoppas på en deltagare från Skuldsaneringen.

Det blir möte i Hässelby under hösten. Vi ska diskutera ett liknande upplägg som temakvällen kring skulder som vi höll i våras tillsammans med KFM Förebyggande, KFM Skuldsaneringen, Svenska kyrkan och BuS Hässelby.

Vi har påbörjat en dialog med stockholms stads politiker där målet är att få bidrag till en lokal.

Vi kommer att ha möten hos NBV, både informationsmöten och medlemsmöten. Mer information kommer senare under hösten.

Vi räknar med att vecka 34 blir en planeringsvecka. Efter det kommer mer information.

Under hösten ska vi ta upp arbetet med hemsidan igen. Det har hört av sig några kunniga som erbjudit sig att bidra med sin tid. Fler får gärna höra av sig! Målet är att den ska vara färdig i struktur innan jul och därefter fyllas på med information. Är det någon information du eftersöker får du gärna höra av dig.

Sedan har vi det här med skuldsaneringslagen och förslaget till förändringar. Det ser inte ljust ut för 3-års planen (att förkorta skuldsaneringsperioden från 5 till 3 år) men vi ska inte ge tappt. Inte än. Det finns många som har skulder hos KFM i vårt avlånga land. Kan vi samlas runt ett upprop eller på något sätt göra tydligt att detta duger inte tror jag att riksgälden och riksbanken (eller vilka som motsätter sig lättnader för skuldsatta) kommer att tvingas tänka om. Trots allt är det ca halvmiljonen hushåll som lever med problemen. Lägger vi till alla som sekundärt drabbas (makar, barn, föräldrar, syskon) så kan vi lätt räkna ut att det är fler än så.
Och så ska vi inte glömma att det där riksdagsvalet närmar sig... Vi får se vilket parti som på RIKTIGT tar upp frågan. Vilket parti som ser att stöd för kanske halvmiljonen svenskar kan resultera i bättre valsiffror... halvmiljonen röster är halvmiljonen röster. Jag kan på rak arm räkna upp åtm några partier som borde halvmiljonen röster som efterlängtat...

Sverige har också i sommar kritiserats för att inte gjort tillräckligt för att följa barnkonventionen. Något vi kan skriva under med VERSALER och FETSTIL på. Detta får vi se vad vi kan göra av.

Så mycket arbete väntar. Tur vi är många och blir fler. Har du uppfattningar om vad som saknas och kan tänka dig bli en i "gänget" så är du välkommen att höra av dig.

Mail skickas till
info@insolvensstockholm.se

Nu tar vi nya tag. Mot samma mål. Att myndigheter och deras tjänstemän (KFM, SKM, Socialförvaltningarna, FK m.fl m.fl) ska börja titta på verkligheten, ta rodret och tillsammans med svenska folket styra landet åt en mer verklighetsförankrad och rationell horisont. KFM och deras uppdrag är högst på listan. Men listan verkar växa och vart man än tittar så är det en dimma av okunskap, ovilja och fel prioriteringar.

Väl mött allihopa och snart drar vi igång igen.

//Ulrika Ring
Insolvens Stockholm

pingat på intressant.se, twingly, nyligen

2 kommentarer:

 1. Välkommen åter Ulrika, det är skönt att ha den mest verklighetsförankrade och nyttiga bloggskribenten på plats igen. Vi är många som lider i Sverige och ert/ditt arbete uppskattas stort. Om jag också kunde få "finnas till" i Sverige skulle jag gärna stötta ert arbete mer. Men pga fogde- och tjänstemanna-maffian i vårt kära land så är vi allt för många som måste vara "obefintliga" för våra familjers skull.
  Kämpa på / Mvh Rune

  SvaraRadera
 2. Ja tyvärr är det många som delar din sits. Att inte kunna bo "hemma".

  Och tack för ditt "välkommen tillbaka" till mig och till alla andra.

  Du kan alltid bli medlem. 50 bagis/år och 75 för familjemedlemskap. De som inte arbetar aktivt kan åtminstone stötta oss den vägen.

  //Ulrika

  SvaraRadera