lördag 29 augusti 2009

Tusentals klarar inte sina bolån

...skriver SVD idag i en ganska bra artikel om Kronofogden och verkställighetens uppdrag. Jag tycker det är positivt att processägaren enligt artikeln ställer sig tveksam till hur tvångsförsäljning idag genomförs, att om exekutiv auktion fick andra mer marknadsliknande försäljningsmöjligheter skulle man också kunna få ut mer pengar och fler fick färre bekymmer.

Jag tycker det är galet att man idag tvingar människor ut på gatan och det till reapriser på fastigheter. När Kronofogden utmäter och säljer ska man inte kunna placera det under rubriken "FYND" eller "KLIPP". (E24. Metro. Aftonbladet. Privata affärer.) Det är bara att googla på "fynda hos Kronfogden" så ser vi att tragedin bakom en havererad ekonomi ofta marknadsförs som "fynd eller klipp".

//Ulrika Ring
Insolvens Stockholm

pingat på intressant.se och twingly.
Läs även andra bloggares åsikter om ,

2 kommentarer:

 1. Kronofogden bör sälja bostäderna via Swedish Auction så att man får in så mycket pengar som möjligt samtidigt som man skapar nästa generation bolånetorskar. Även kallad 'The circle of life'

  SvaraRadera
 2. Nej, det enda rätta vore att ALLA ger tusan i att köpa av fogden.

  Om en situation uppstår där man inte klarar av att betala sitt hus- eller annat boendelån skulle en dialog den boende lösa problemet genom framtvingat anstånd hos långivarna, om problemet är tillfälligt (tex sjukdom, skilsmässa, etc), eller, om problemet är konstant, där långivare och lånmottagare i samklang säljer boendet på marknadsmässigt sätt.

  Att tvinga fram en försäljning av ett boende i övriga skuldsituationen, inte bara borde utan MÅSTE förbjudas i lag. Det är människors hem vi talar om. Att tvinga ut människor från sin bostad är en stor SKAM för Sverige, i synnerhet när det i långa loppet kostar skattebetalarna ÄNNU mer än om den skuldsatte skulle få behålla sitt boende.

  Fogden ska absolut INTE tillåtas syssla med försäljningar, de är även där helt inkompetenta.

  /Rune

  SvaraRadera