fredag 4 december 2009

Så lysande det går för Sverige!

...Länk till tidningen Riksdag och Departement.
"Utanförskapet uppgick till drygt 890 000 personer i oktober i år. Det är en ökning med 80 000 på ett år. Utanförskapet är också något högre än i oktober 2007. Men är fortfarande betydligt lägre än direkt efter valet 2006."

Utanförskapet ökar... Nähä!? Mäh! Hur kan DET komma sig?

Och inte bara Sverige går på knäna.
Från bloggen hornstull.nu
"Idag, är en av fem amerikaner arbetslösa, undersysselsatta eller står helt utanför hela arbetsstatistiken av någon anledning.
En av nio familjer har inte möjlighet att betala minimiavgift eller avbetalning på sina kreditkort.
En av åtta inteckningar betalas inte tillbaks.
En av åtta amerikaner är beroende av statliga matkuponger.
Mer än 120.000 familjer lämnar in ansökan om personlig konkurs… VARJE MÅNAD.
Den ekonomiska krisen har orsakat förluster på över 5 billioner dollar från pensioner och sparande, ödelagt familjers privata ekonomier och hotar att sparka ut 10 miljoner husägare på gatan."

Det låter värre i USA än det gör i Sverige. Men det är nog ungefär samma. Tar vi hela Sveriges befolkning (alltså minderåriga, pensionärer och sjukpensionärer) och siffran från Riksdag och Departement (890 000 personer i utanförskap) så blir siffran nästan 9 procent. Tar vi bort minderåriga, pensionärer och sjukpensionärer) så blir nog siffran det dubbla, dvs i häradet en av 5 personer som lever i utanförskap...

Är det här ett måste månntro? Eller en konsekvens av styrningen i landet? Här vill jag IGEN upplysa om att jag personligen tror inte att det spelar så stor roll vem vi röstar på. Politiken drivs och utformas av tjänstemännen och dessa rår inga val på. Endast starka, starkare och starkast Ministrar kan kuva tjänstemännen. Och dom starka verkar liksom inte riktigt ta sig fram...

Läs mer på vår nya blogg Fattiga Riddare.

//Ulrika Ring
Insolvens Stockholm
Insolvens Stockholm på Twitter
Insolvens Stockholm på Facebook
Dela

pingat på intressant.se och twingly.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

5 kommentarer:

 1. Trotts dessa siffror, så har den absolut viktigaste nyheten i kvällstidningarna varit att Tiger Woods och Elin har äktenskapliga problem. Det är en märklig värld vi lever i...

  SvaraRadera
 2. Japp. Där snackar vi viktiga nyheter ;-)

  MVH
  Robert

  SvaraRadera
 3. Men vad fan ÄR utanförskap? Det här måste funderas på...

  SvaraRadera
 4. Ja inte är det då obestånd, utan snarare konsekvenserna av obestånd, alt det som gör att människor hamnar på obestånd.

  ...och så rabblar jag det igen:
  Skilsmässa
  Sjukdom
  Arbetslöshet
  Konkurs

  jag blir då på så dåligt humör så jag går ut och går istället för att fundera på dethär.

  //Ulrika

  SvaraRadera
 5. Vi lever och är del av ett konsumtions samhälle och kan vi ej konsumera är vi utanför! Det innebär att exempelvis barnen far gräsligt illa. Kanske inte direkt av att kunna ha råd med märkeskläder, utan mer till livets nödtorft. Att kunna äta OK, ha nya kläder vid terminsstarter, ha möjlighet till ngn form av sommar rekreation typ kolloniverksamhet, att kanske få utöva ngn form av sport på fritiden o.s.v.

  Jag har varit med om att tvingas bortprioritera läkemdel till ett av mina barn, att jag själv tvingats vara utan ex hjärtmediciner spelar inte så stor roll.

  Jag har upplevt att barn i skola blivit mobbade därför att deras förälder/föräldrar ej haft råd...,

  Att som vuxen överleva går ju, men att se att ens barn tvingas till utanförskap därför att det ej finns utrymme.. Att se sitt barn vara deprimerad och även tala om suicid, det är ett klart utanförskap.

  Att vara utanför den mest primära levnads normen, som dom bör få växa upp i!! Det är ett utanförskap.

  Att som vuxen göra makabra prioriteringar kan fungera ett tag, men år ut och år in.... Att många gånger tvingas att välja bort ett friskt socialt liv exempelvis, att tacka nej till middagsbjudningar eller annat trevligt. Därför att samvetet säger att; Jag kan ju ej återgälda det! Men även så tvingas rata tandvård.... Tja, det är även det ett utanförskap...

  Eva on the run....

  SvaraRadera