torsdag 17 september 2009

Insolvensutredningen har hört av sig.

Skrivelsen vi ställt till Insolvensutredningen har börjat "höra av sig". Idag fick jag mail från Jan Ertsborn (fp) där han informerar att Insolvensutredningens förslag stöttas av alla i utredningen och expertgruppen, med undantag av Svensk Inkasso och Bankföreningen. Det var väl iofs inga nyheter med tanke på det särskilda yttrandet som den delen av borgenärsrepresentanterna lämnade in.

Hursomhelst. Insolvensutredningens förslag ligger kvar. Inklusive förkortad skuldsaneringstid. Det är inte där motståndet ligger, vilket vi egentligen inte trodde heller. Eftersom insolvensutredningen lämnat ifrån sig en färdig rapport ligger det nu hos regeringen. Beatrice Ask är Justitidepartementets chef -ansvarig för skuldsaneringslagen- och Anders Borg är Finansdepartementets chef - ansvarig för de olika statliga myndigheter som skrivit rena fantasiargument (beställningsjobb från deras kära Bankbebisar?) som remissvar till insolvensutredningen.

Det kommer alltså bli en ny skrivelse till Borg och Ask. Jag kommer lägga ut den bland annat här. Vill du ha en kopia för att skicka iväg kan du maila mig ulrika.ring@insolvensstockholm.se så skickar jag den via mail till dig eller vänta på information om var du kan ladda ner den. När den är klar kommer den distribueras till alla som vill ha den.

Till alla som skickat in den första protesten till Insolvensutredningen: Jag har bett Ertsborn att vidarebefordra alla dessa till Beatrice Ask och Anders Borg.

Häng med. Nu ser vi till att visa att vi inte tänker låta de stora och starka vinna. Även den lilla och svaga har möjlighet att i mängd bli stor. Som vanligt är helheten större än delarna. :-)

//Ulrika Ring
Insolvens Stockholm

Pingat på intressant.se och Twingly.

2 kommentarer:

 1. Heja på Ulrika!

  Det ser ut som din hängivenhet börjar nå fram till "De Stora Stygga Vargarna".

  Kämpa på!

  Mvh
  Rune

  SvaraRadera
 2. ensam är svag tillsammans fixsar vi det. nu kör vi.

  SvaraRadera