lördag 26 september 2009

Kravet på regeringen att genomföra Insolvensutredningens förslag

...ligger nu ute på hemsidan.
www.insolvensstockholm.se Länk. Där kan du ladda ner den, skriva ut, skriva under och skicka in.

//Ulrika Ring

pingat på intressant.se och Twingly.
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

8 kommentarer:

 1. Mycket bra skrivet och helt rimliga och nödvändiga krav på regeringen. Vad som skapar omoral på kreditmarknaden är ju solklart och insolventa personer ska inte lastas för detta!
  egon

  SvaraRadera
 2. Ja du Egon, med risk att låta som en gnällspik, jag ser inga partier som på riktigt tar tag i frågan. Inte regeringen och inga andra heller.

  Men jag väntar med spänning på att verklig insikt i frågan ska infinna sig! :-)

  SMS-lån, evighetsgäldenärer, vansinnet med pappor som inte tillåts träffa sina barn pga barnens kostnad inte är prioriterad framför inkassobolagens spekulationsvinster o.s.v. allt, precis allt faller på plats om man gör en översyn av Utsökningsbalken.

  Tjafset om att bankerna kommer sluta låna ut pengar är inget annat än tjafs. Det är mycket möjligt att de stora 5 gör det (till att börja med), men genom den öppna marknad vi numer hålls med så finns det oändligt många andra banker som gärna lånar ut pengar till svenska folket. Även utan den borgenärshuldande verksamheten Kronofogden.

  Ungefär som det är i ungefär alla andra länder...

  SvaraRadera
 3. Ett fall för regeringen?
  sen när har politiker brytt sej i sånt som inte skapar positiva rubriker? Sen när bryr sej de välmående riksdagledamöterna om de som kämpar för sin överlevnad i samhället? Vid varje val kommer en massa löften från höger till vänster, sen återgår allt till det vanliga när valet väl är över, Huvudsaken är att sitta kvar i riksdagen och få en bra pension.
  Vilka andra som får sparken från sitt jobb har pension i tre år eller mer? Om de sen suttit nog länge har de livlång pension, startar Bolag och drar in en massa pengar i det bolaget , utan att det påverkar pensionen!
  Om inte Politikerna gör något så har vi snart 1968 här igen! Svensken knyter sin näve i byxfickan men inte hur länge som helst.
  Det är svinaktigt att man idag kan ta ut 25-30% i ränta på gamla skulder, dessutom ränta på ränta..

  SvaraRadera
 4. Det parti som på allvar lyfter frågan har 4-500.000 som jublar. Dels bland sina egna väljare, men även sådana som skulle vandra över och stötta partiet. Frågan är rätt populistisk, om man är på det humöret :-)

  Robert

  SvaraRadera
 5. Något riksdagsparti måste mycket snabbt ta tag i denna fråga, då så många människor snart går under!

  Britt

  SvaraRadera
 6. det parti som tar tag i detta har allt att vinna.om man får skuldsanering beviljad så får man det bara en gång i livet.det gäller att få in det i skallen på politikerna.mm

  SvaraRadera
 7. Skuldsatt i snart 11 år tack vare att min pappa startade ett företag på mitt namn. Kämpar och kämpar, men orken för det är borta. Vet inte om jag ska sätta en kula i nån skalle och sen i min, eller bara i min. Livet är inte värt, när den känns så som jag känner. Har stått ut tack vare min underbara flickvän. Vill inte svika henne, men mår riktigt dålig.

  SvaraRadera
 8. Till Anonym "Skuldsatt i snart 11 år" ,
  skicka mig ett mail, ulrika.ring@insolvensstockholm.se så ska vi se om det finns något att hitta på för att få ordning på din siuation. bara skicka ett mail så stöttar vi med det vi kan. Ok?

  //Ulrika

  SvaraRadera