söndag 18 oktober 2009

En formering är i vardande

Idag är vi 4 bloggare som skriver regelbundet om obeståndsproblematik. Jag orkar inte rabbla dom igen, titta på inlägget direkt under detta så ser ni vilka och adresserna. Och så finns det en femte blogg, ljuramannens.

Hursomhelst.
Vi har kommit överens om att regelbundet samma dag skriva om samma ämne. Vi startar nu på onsdag och då är "temat" Absolut preskription. Tanken är att alla 5 ska lämna sina uppfattningar om varför och hur man tänker. Sedan korslänkar vi till varandras inlägg och bygger på så sätt ett nätverk på internet. Nästa gång tar vi ett nytt ämne o.s.v. Jag tror ni fattar.

Hursomhelst så tror vi att det är viktigt att så många som möjligt sluter upp och hänger på. Läs våra respektive inlägg och bygg fler argument. Skriv kommentarer på inläggen på bloggarna och hjälp oss få fart på diskussionen. Vi behöver bygga informationen underifrån. Dela på argumenten och hjälpa varandra med bättre argument o.s.v.

Så på onsdag är det temadag för Absolut preskripition. Finns det fler bloggare därute som vill vara med hör av er till mig så lägger jag er till listan. Ni kanske andra dagar skriver om blommor eller bin eller husbygge men ni kanske den här dagen vill vara med om inte annat så kan ni länka till våra inlägg och på så sätt hjälpa till att bygga ett tätare nät? Om ni är på olika andra forum kan ni kanske skriva en lista där på de 5 bloggarna?

Man behöver inte tycka som oss respektive individer (jag är inte ens säker på att alla 5 är positiva men jag skulle tro det... Grin) man kan tycka för eller emot, det har ingen betydelse. Poängen är att vi ska få igång en diskussion. Höja tempot lite...

Så nu är det igen ett utmärkt tillfälle för varje skuldsatt (och självklart alla andra!!) att hjälpa till. Det räcker så gott med att bara sluta upp bakom oss som skriver så får vi fart på frågan. Kommentarer eller glada hejarop hjälper och räcker så långt! Det finns få saker som slår en klapp på axeln och en tumme upp!

veckan därefter eller så blir det en ny temadag i ett nytt avgränsat obeståndsämne...

HÄNG PÅ NU!

//Ulrika Ring
Insolvens Stockholm

Pingat på intressant.se och Twingly.

9 kommentarer:

 1. Snyggt, nu kommer ngn av er att hamna på knuff.se så länge alla pinkar knuff:s servrar

  Då skall ni få se att google börjar uppskatta er ännu mkt mer. google älskar knuff

  SvaraRadera
 2. Hej igen Christian,
  jag har absolut ingen aning om vad du talar om... Alla orden känner jag till, men i den kombinationen blir det nygrekiska för mig.

  Men jag tror att det kan kokas ner till något positivt? :-O

  ...bara en liten ynka pynka fråga, Hur "pinkar" man knuffs server??

  //Ulrika

  SvaraRadera
 3. Christian, menade du pingar kanske?

  Om du gör det blir min fråga, hur pingar man knuffs server?

  Ja du hör ju hur korkat efter jag låter... Men du kanske kan visa dig ha förbarmande? :-D

  //Ulrika

  SvaraRadera
 4. Tänk på att det stora problemet är att det är så lätt att åstadkomma preskiptionsavbrott! Ett litet kärleksbrev från datorn bara. Ta bort eller ha vettiga regler för preskriptionsavbrott (som är från 1680!!) så har vi kommit en bra bit på väg.

  / Per

  SvaraRadera
 5. Det måste också bli ett slut på köp av skulder för att driva dem in absurdum. En skuld som ej betalas av olika anledningar skrivs ju av som förlust av ursprungsägaren, end of story, skulden ska sen inte kunna valsa runt som en evighetshistoria som skapar hisnande vinster åt mer eller mindre skumma inkassobolag.

  Vare sig myndigheter eller andra ska kunna gå till fogden med en skuld som inte är bevisad (=alla handlingar ska vara i ordning och korrekta) och skulden får ej vara under överklagande när fogden får den.

  Sen måste preskriptionen från myndigheter också vara absolut, och endast tre år.

  Sen ska en personlig konkurs vara absolut, dvs då hamnar man på noll. INGEN ska sen kunna driva skulder som uppstått före konkursen.

  Egentligen borde fogden enbart vara en tjänst för myndighetsskulder, det borde ligga på ursprungsägaren av skulden att själva bekosta införsel av sin rätt. Då vart de nog nogrannare med kreditprövningarna.

  / Rune

  SvaraRadera
 6. Glömde detta vansinne med preskriptionsavbrott(PA). Rätta mig om jag har fel. Men vart det inte tillåtet av HD med PA utan att behöva bevisa att brev nått adressaten, det räcker med att man kan visa (ej bevisa = risk för fejk) att man sänt ut brev. Det är för mig själv bevisat att brev sänts till ej giltig adress och brev som i och med detta ej nått mig. Har ej testat det själv i domstol, då jag ej har något förtroende kvar för domstolarna. Detta vansinne måste tas bort, HD är helt ute och cyklar. Är det inte så att de ska se till avsikten med en lagtext när de skapar prejudikat, det kan väl knappast ha varit lagstiftarens avsikt att detta vansinne ska få gälla!?! HD har ju också frångått regeln att "det ska vara ställt bortom allt rimligt tvivel" när någon fälls, i dessa fall är tvivlen många.
  / Rune

  SvaraRadera
 7. Vi kommer ta ett nytt ämne varje gång. Och det finns dumheter i utmätningssystemet som gott och väl täcker för en lång lång tid framöver...

  Nu är vi nog 6 bloggar. Jag tror det kan bli fler på måndag...

  //Ulrika

  SvaraRadera
 8. ja, pinkar på knuffs server vore dåligt kan jag säga. Knuff är centrumet i bloggosfären, att pinka på den skulle göra många upprörda.

  Pinga skall det såklart vara.

  Förutom min freudianska felstavning ber jag om ursäkt för mitt slang. Jag pysslar med internetmarknadsföring och ja, du vet, alla samhällen har sitt språk

  Här finner du info om knuff: knuff.se/knuff

  SvaraRadera
 9. I know. I get it. All is well. Nyligen pinkat på knuff...

  SvaraRadera