fredag 5 februari 2010

Jan Ertsborn (fp) for President! Egon Frid (v) for Vice!

Vi har på kort tid haft två debatter i riksdagen om överskuldsättning och obestånd. Jag ska skriva mer om debatterna, eller snarare på Onsdag ser det ut att bli vårt gemensamma bloggämne, så då kommer mer tankar. Från fler än bara jag.

Men tills på onsdag har du här några inlägg du kan titta på.

(M) står för skräcken. (M)ardrömmen helt enkelt. (M)attsvart (M)örker. Ingen verklighetsuppfattning och jag undrar om dom ens känner till lagen. Orden som kommer, ja jag vet inte vad jag ska säga...

Anti Avsan från debatten den 27 januari. Länk. (När du klickar på länken kommer en ruta upp som vill ladda ner inslaget. Tryck ok. Länken går till Riksdagen) Dock VARNING! Ta det lugnt när du tittar, för hans analyser och slutsatser provocerar så man blir nästan vansinnig. Å andra sidan så är kunskap ett högst väsentligt inslag i en korrekt analys. Har man inte det ena kan inte det andra bli bra. Men det var som sagt debatten den 27 januari.

I dagens debatt diskuterar man en interpellation som Egon Frid ställt till Beatrice Ask.
Länk till riksdagen. Välj nr 3 så ser du debatten.

Hejja Egon! Tack för att du försöker. Och kämpar för att uppnå det M tror finns redan. Balans. Keep up the good work!

Beatrice Ask har rätt på en punkt, det handlar inte om någon röd eller blå fråga. Det handlar helt enkelt om kunskap, förmåga till logiskt tänkande och slutsatsförmåga. Och sånt har ingen färg.

och så för att du som idag tvingas av staten att vara blodpåse åt en anemisk skuldindustri ska få må lite bättre så länkar jag igen till Han som helt enkelt ÄGER. Jan Ertsborn, från debatten den 27 januari. Länk till debattinlägget (8;40 av Halleluhja moment). JAN ERTSBORN FOR PRESIDENT! Han går "all in". Det osar kunskap och dryper av insikt. Problemet är att en röst på Ertsborn också blir en röst för att Avsan och Asks vanföreställningar får fortsätta härja... Å andra sidan om alla de hundratusentals som LIDER under Utsökningsbalken personröstade på Jan Ertsborn kanske Alliansen tvingades utropa Jan Ertsborn till Justitieminister. Å då tror jag vi fick se på andra bullar. Helt plötsligt var det kunskap som styrde Justitiedepartementet. Och det är det som behövs. Kunskap. Insikt.

Jan Ertsborn for President! What a Happy Day!//Ulrika Ring
ulrika.ring@insolvensstockholm.se

Läs mer på vår nya blogg Fattiga Riddare.

Hemsidan
Följ oss på Twitter
Grupp på Facebook
Dela

pingat på intressant.se och twingly

Glöm inte bort de andra bloggarna! Gå till Hemsidan för att se vilka de är.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

3 kommentarer:

 1. Hej här blev jag riktigt nyfiken och kunde inte öppna länken till Anti Avsan något tips, och nu ska jag kika närmare på nästa man du nämner i inslaget ;)

  SvaraRadera
 2. Jag kan inte heller öppna den. Men det gör i o f sig inget för moderaternas syn på skuldsatta intresserar mig inte. Bättre ta vara på de "guldklimpar" som har något innanför pannbenet.

  SvaraRadera
 3. Girls! Jag har sent omsider upptäckt, att det som sades i debatten, som jag inte kunde titta på för datorn var dum, var precis det som jag hittade utskrivet på nätet :) kolla länken http://www.riksdagen.se/Webbnav/index.aspx?nid=108&bet=2009/10:64&guid=%7BD151F09A-3DE1-47F8-9469-08D802A5F81E%7D

  Ertsborn ÄR väldigt erfaren. Två fötter på jorden, det tackar vi för!

  SvaraRadera