söndag 21 februari 2010

Prop om förslag till förändringar i Skuldsaneringslagen...

...är nu utlovad att komma den 23:e Mars.

Min kommentar på Moderater i Civilutskottet:
"Strålande! Det tog bara 1,5 år… Och vi utgår från att Ertsborns förslag till förändringar är orubbade. Dvs 3 år skuldsaneringsperiod, förändring av begreppet ”kvalificerat insolvent” samt att synen på skuldernas ålder ska förändras.

Om ni lägger fram Ertsborns förslag oförändrat, eller något ännu bättre ex.vis lagt till Absolut preskription!- så kommer i alla fall jag släppa fokus på Moderaterna.

Vi ser den 23 Mars vad propositionen innehåller. Jag blir så glad! Förhoppningsvis har ni också ordnat till problemet med umgängesbarn och normalbelopp för dessa i Propen.

//Ulrika"

Jag är dock rädd för att åtm förslaget om 3 år skuldsanering ramlat bort. Att man vattnat ur Ertsborns förslag till förändringar så att det bara är en liten tumme kvar. Men jag ser fram emot att ha fel! Och att man driver igenom HELA Ertsborns förslag. Gör oss inte besvikna...

Och så tar vi del 2, The devil came back to Georgia... Mr Johnny Cash "vid micken" om jag inte minns fel.


//Ulrika Ring

ulrika.ring@insolvensstockholm.se
Läs mer på vår nya blogg Fattiga Riddare.

Hemsidan
Följ oss på Twitter
Grupp på Facebook
Dela

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

5 kommentarer:

 1. Låter onekligen Cash om detta charmerande musikstycke. Tänk om det kunde låta Cash om propositionen den 23 mars också? Alltså cash som i "behålla mer", "skälig levnadsstandard", "råd att sköta sin tandvård", "kunna göra något roligt med barnen på sommarlovet", "klara alla prishöjningar som inte synts i KPI-statistiken bara för att el och olja sjunkit i pris" och "kött på matbordet varje dag".

  SvaraRadera
 2. 23 mars. Den som lever får se.

  SvaraRadera
 3. fick du inte mitt mail om hjärnstress??
  det handlar i högsta grad om er!

  SvaraRadera
 4. Ja, jag hoppas också men de har inte VILJAN att förstå och förändra. Om de inte sänker skuldsaneringstiden kommer många att känna apati i strävan att försöka bli skuldfria. Det går inte att leva på bark (4.400:-) varje månad år ut och år in.

  Fler och fler kan göra gemensam sak och det kommer att bli obekvämt för beslutsfattarna om man kör över argument som saknar bärighet. Nu är de upp till dem att bevisa om individen i samhället har rätt tilol överlevnad och utveckling.

  Som vanligt, mycket bra skrivet Ulrika!

  SvaraRadera
 5. Är det inte ganska dålig smak att ha trycka in en sångare som heter cash på en sida om folk som knappt har råd att äta för att dom saknar just detta? ;-)

  (Ett skämt)

  SvaraRadera