söndag 28 februari 2010

Valtemperaturen i Sverige är ISKALL!

"Valkampanjen har börjat!" skriver media. "Valtemperaturen stiger" skriver man. Men hur varmt är det?

Här har ni de etablerade partiernas hemsidor. Dagens fråga är
Vilket parti tycker du verkar se till dig och din "grupp" av utanförskap? Läs själv. Och gråt... Det är iskallt...

http://vansterpartiet.se/
http://www.socialdemokraterna.se/#
http://www.mp.se/templates/Mct_177.aspx?number=165788
http://centern.se/
http://kristdemokraterna.se/
http://folkpartiet.se/
http://www.moderat.se/web/Hem.aspx

Är det dom här vi ska hoppas på? Var finns insikten? Var finns glöden? Var finns rättvisan?? Var finns lösningen för alla de hundratusentals som hamnat mellan stolarna? Företagare, misslyckade företagare, av myndigheter misshandlade företagare, f.d. missbrukare, de som skilt sig och fått kraschad ekonomi, de som inte får någon ersättning från försäkringskassan? Som kämpar i månader med A-kassan? Som sitter i påhittade praktikantjobb för att man ska hyfsa till det du reducerats till, en siffra i statistiken? Invandrare som inte hittar vägen i Sverige? Uteliggarna som inte får hjälp? Hemlösa? Ja ni förstår jag kan rabbla detta in i evigheten...

Läs de andra bloggarna, du hittar länkar i vänsterkolumnen. Läs alla eminenta, glödande, insiktsfulla, kloka, sanna, erfarenhetsbaserade (i detta tidevarv där allt ska vara "Evidensbaserat" gudbevars, erfarenhetsbaserat känns rimligare tycker jag) rättvisekämpande underdogbloggarna som har fått NOG! Helt enkelt Fattiga Riddare! Alla med sin speciella kombination av ingångar i obeståndsproblematiken och evighetsgälderiet!
skriv ut dokumentet
http://fattiga-riddare.se/index.php?option=com_docman&task=doc_download&gid=1&Itemid
och skicka in.

Insolvens Stockholm
Box 761
12002 STOCKHOLM

Vi kommer även att fixa ett faxnummer till imorgon. Man kan faxa på biblioteket. Det kostar här i Norrtälje 10 kr. Men om du faxar, behåll originalpapperet, vi kanske måste komplettera med det. Vi har också några som skriver under listan med godkännande per telefon, dvs personer man talat med i telefonen, säger ja jag skriver under, och så skriver den som har listan under med personnummer o.s.v. Vi vet inte om det räcker men vi spelar med noll och ingen tid här och vi trodde ALDRIG att suget var så enormt som det verkar vara.

Det här är ett renodlat "underdog-parti". "De andra" får stå i sina valstugor och jaga sina medelklassväljare. Vi vet att många vi vänder oss till ALDRIG går på stan. Dom vill inte se allt dom aldrig kan delta i, aldrig kan köpa, aldrig eller mycket sällan gå och ta en "fika" på stan.

Skriv ut listan, skriv under. Det här tar en fart som gör att vi börjar tro att det är möjligt. Hjälp till! Din röst behövs. Som det ser ut nu så kommer vi kunna erbjuda ett alternativ till de etablerade partierna.

Du som berörs, in på Fattiga Riddare med dig och hör mullret! DÄR är det varmt, välkomnande och framförallt så förstår man, utan så många ord, att just du kämpar i uppförsbacke!

Och bara så att ingen tror att jag jämställer mig med Barack Obama *skrattar* så kan jag genast bita huvudet av den tanken. Det gör jag INTE. Men jag vill att du utan hopp ska börja känna att YES WE CAN! Because YOU´RE worth it!


//Ulrika Ring
ulrika.ring@insolvensstockholm.se
Läs mer på vår nya blogg Fattiga Riddare.

Hemsidan
Följ oss på Twitter
Grupp på Facebook
Dela

pingat på intressant.se och Twingly.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Dwight
Noll Koll
Resurspank
No Cash
Systembloggen
Skuldsatt
Obestånd
Johnny Rocker
Ljuramannen
Inspirera
Autodidact

6 kommentarer:

 1. Manuell pingback.

  http://scabernestor.blogg.se/2010/february/vem-bryr-sig-om-de-verkligt-fattiga-de-som-f.html


  febr-maj 1996 sov jag i hissen på översta våningsplanet i parkeringshuset vid femmanhuset i Göteborg.
  2006 blev jag skuldfri, har några prickar kvar men det är bara månader bort.

  SvaraRadera
 2. Då vet du vad många politiker talar OM. Man använder hopplösa livsöden för att tala MED medelklassen om hur man ska HANTERA de som inte är röststarka, välorganiserade o.s.v.

  Glad att du kommit tillbaka. Du gör skillnad!

  Och NATURLIGTVIS tack för uppmärksamheten och draghjälpen.

  Många tankar.
  //Ulrika

  SvaraRadera
 3. Det finns mängder av människor som saknar en röst som kan föra deras talan. Hela det moderna samhället med all den nya teknik som används fungerar på sitt sätt som ytterligare en alienerande faktor. Hur kan du skriva din ansökan/klagan/anmälan på internet som hemlös? Vem har råd att sitta i evigheter i en telefonkö när man inte har fått någon vanlig telefon utan är hänvisad till ett kontantkort (om man haft turen att lyckas ordna en sådan) i en mobil? Vem hjälper dig att överklaga ett beslut som gått dig emot och som är skrivet på en sådan svenska att även garvade uttolkare av byråkratsvenska kan ha svårt att förstå? Jag skulle kunna fortsätta resten av natten med olika exempel men gör istället så att jag länkar hit från min blogg så får iaf några till en möjlighet att ta del av vad som påbörjats. Önskar ett varmt Lycka Till!!

  SvaraRadera
 4. Ja säg hur man ska kunna det Michael, det bland mycket, mycket mer...

  SvaraRadera
 5. Jag länkar hit, i min senaste bloggpost.
  På ngt sätt borde ni kanske förena era krafter med piratpartiet.

  SvaraRadera
 6. Ja det är en tanke,tack för hjälpen!

  SvaraRadera