fredag 19 februari 2010

Katarina har svarat...

.. på bloggen Moderater i civilutskottet. Alltså svarat på mitt inlägg Moderater i civilutskottet. Jag lägger ut det här. Jag har också svarat. Lägger ut det också här. Men efter det får ni själva hålla koll på M i civilutskottets blogg. Det är nog inte sagt sista ordet ännu, tror jag.

Katarina:

"Hej Ulrika och andra som läser den här bloggen!

Om du inte vet så kan jag informera om att jag i stort sett varje vecka läser din blogg, fattiga-riddare och annat, i detta ämne. Så sent som igår skrev jag ett inlägg på min egen blogg: http://katarinabrannstrom.blogspot.com/

Det är synd att du och vissa andra tror att jag och andra (moderater) är okunniga, när vi inte delar alla era åsikter. Samt att min och Jan Ertsborns uppfattning skulle vara så olika, det är inte heller sant.

Jag har full respekt för dina åsikter och din kamp för överskuldsatta. Precis som många andra som kämpar för sina intressen av olika slag. Kruxet är att regering och riksdag har att ta hänsyn till helheten, att väga in allt som påverkar det svenska kreditsamhället. Det är detta som gör det så svårt. I annat fall skulle väl socialdemokraterna som styrt vårt land i decennier har löst det här problemet för längesedan, eller hur?

Det är alltid svårt att jämföra olika länders system, då det ser så olika ut. Den som är överskuldsatt i Sverige, Norge, England eller Spanien har förmodligen en mycket svår situation, oavsett hur systemen är. Jag vet själv en spansk familj som fick lämna allt och hade mycket litet stöd av samhället. På många håll i Europa just nu finns familjer som gått bankrutt och som fått lämna hus, hem och som har det mycket svårt pga krisen. I Sverige har vi ändå en social grundtrygghet som inte alltid finns i andra länder.

Så Ulrika, tro inget annat än att jag, Ertsborn och de andra i civilutskottet både vill och kämpar för att det ska komma ett förslag om ny skuldsaneringslag."

Mitt svar.

"Med risk Katarina att upprepa mig. Nej ni har inte kunskap. Eller gömmer ni den kunskapen bakom fördummande ord för att föra oss bakom ljuset? Jag tror ni upplever att ni har kunskap, men det betyder inte att ni har det. Jag säger ”ni” för jag har diskussioner med andra M-politiker och jag blir verkligen rädd. Det verkar som om det genomgående i hela partiet florerar en okunskap. Det är så pass illa att jag väljer att inte lägga ut diskussionerna på bloggen. För det är verkligen så osannolikt dumt ibland.

Men Ertsborn har kunskap. Stor kunskap, stor insikt. Men det har ni inte i M. Det är ingen uppfattning. Det är helt enkelt så det är. Och det är ok, om ni följer råden från de som besitter kunskap. Ex Ertsborn. M sitter i vägen för Insolvensutredningens förslag till förändringar i UB. M har under lååång tid talat om en översyn av UB men inget händer. Sist jag kollade, Katarina, var det en moderat som satt som departementschef på både Finans och Judep. M står i vägen just nu, och står ivägen för Ertsborn. Vi arbetar hårt på att föra ut kunskapen till de 500 000 personer, and counting, som förtvivlade sitter och väntar i hopplöshet. Alltså föra ut kunskapen om att M står i vägen för Ertsborn och hans kunskap. Det kommer vi fortsätta göra fram tills dess att M släpper igenom Ertsborns förslag.

Det är helt enkelt så det ser ut. Bara att du (ni) använder orden helhet och balans som ni gör borgar för att ni inte besitter det ni säger er besitta. Kunskap.

FP får antagligen Ertsborn med sig vid en omröstning. S kommer rösta för. V kommer rösta för. MP med all sannolikhet. Men det kommer ingen omröstning till skott… För det kommer ingen proposition… För det sitter en M som departementschef… Och antingen är det tjänstemännen som förhalar processen och då har dom en för svag chef som inte tar kommandot. Eller så är det så att självaste departe(m)entschefen som stoppar. Det finns liksom inga andra alternativ."

*skrattar* det blev ju riktigt roligt när jag skrev "FP får antagligen Ertsborn med sig vid en omröstning. Naturligtvis ska det vara "Ertsborn får antagligen FP" med sig vid en omröstning! Så kan det gå när tanken flyger före fingrarna som hamrar tangenterna. Jag hoppas det är mig förlåtet? :)

//Ulrika Ring

Läs mer på vår nya blogg Fattiga Riddare.

10 kommentarer:

 1. Det är fantastiskt hur stor okunskap som florerar bland våra folkvalda. Men Ulrika, du äger, som min dotter säger. Jag hoppas bara att Katarina tar till sig något av vad hon läser. Men det vore väl för mycket begärt.

  Ha en go helg.

  SvaraRadera
 2. Skrev kommentar till ditt andra inlägg Ulrika. Men det du säger behöver inga kommentarer. Moderater är är en grupp för sig, kunde de så skulle de väl deportera alla ickemoderater till nån ö i något annat inferno.

  SvaraRadera
 3. Jag vill bara framföra min situation och hoppas att nån politiker verkligen förstår, inte bara säger sej förstå. För mej är det kört!
  Efter bankkrisen i början av -90 talet så fick jag problem Konkurs skulder mm de skulderna var då c:a 250.000:- jag har sedan 1994 levt på existensminimum och betalat av det jag kunnat från min LÖN dvs jag har INTE levt på bidrag utan arbetat hela tiden.
  Idag är jag skyldig c:a 1.300.000 Kr vara räntor på c:a 1 miljon...
  Det jag betalat av har inte ens räckt till räntorna som i vissa fall är 20%.
  Jag är nu 58 år och kan inte ens ta ett telefonabbonemang eller få en egen bostad. sittar därför fast i en 4.rummare med hög hyra efetrsom jag helt enkelt inte kan få ett hyresavtal på en anna bostad?
  Anser ni POLITIKER att etta är samhällsnytta? den som hamnar i skuld skall sugas ut till sista droppen för att sen när orken tar slut och man inte kan eller orkar arbeta ihop till avbetalning slängas till vargarna som hemlös, för detta är vad som väntar mej. Bankerna som fick lån av staten för att klara sej har i många fall utmött hus och hem för stackare och sen sålt dem med övervinster men skulderna de har den lilla männskan kvar!

  SvaraRadera
 4. Hej jag har länkat till dej nu, :)

  SvaraRadera
 5. Hej! jag jobbar i skuldbranschen och jag BLIR SÅ TRÖTT (men inte alls förvånad iofs) när jag läser hur Katarina B uttrycker sig. Hon skulle väl kanske kunna skaffa sig lite mer kunskap genom att tex läsa skuldsaneringsbeslut/förslag - de är ju offentliga! Där kan man få lite bakgrund. Jag träffar skuldsatta människor varje dag och kan faktiskt säga att jag på snart 10 år ALDRIG träffat någon som satt i system att inte betala! Och då träffar jag ändå många som genom åren betalat 100-tusentals kr på sina gamla skulder som trots det ändå har ÖKAT!!!!

  SvaraRadera
 6. Anonym precis ovanför mitt inlägg.

  I love you!

  //Ulrika

  SvaraRadera
 7. Jag börjar tro att våra politiker var dom där som satt i en hörna och knappt vågade yttra sig i skolan, dom där man bara tilltalade om man behövde någon spring schas. Med andra ord, dom exkluderade sig redan då från verkligheten.

  SvaraRadera
 8. Eric Johansson,
  jag vet inte vad jag ska säga. Hoppas du orkar känna dig ok trots att du tvingas leva högst ovärdigt! Hos mig har du all cred. Jag ser dig som en värdig människa.

  Anonym just ovanför här. Väl talat!
  Noomi, Skuldsatt, Inspirera Keep up the good work!


  //Ulrika

  SvaraRadera
 9. Tror att dom är okunniga ? Vi vet att dom är det bortom alla rimliga tvivel.

  SvaraRadera
 10. Mercí!
  Du har läst om partibildandet? Och skrivit under, samt uppmanat alla du känner, är bekant och släkt med att göra likadant? ;)

  SvaraRadera