tisdag 16 februari 2010

Jag är lat.

...och fortsätter använda mig av gamla inlägg. På det sättet behöver jag inte skriva nya! :D

Så, lat som jag är, kommer ett gammalt inlägg här. Då det skrevs hette det "Galenskapen når nya höjder".

"Spara! Spara! Dra in på kostnader! är melodin för stunden. Kommuner, stat, landsting jagar utgifter så svetten stänker uppåt väggarna.

"Skattebetalarnas pengar ska vi förvalta med klokskap och förstånd".


Försäkringskassan (FK) jagar bidragsfuskare.
Dagens Nyheter, Stockholm City, SR Ekot m.fl skriver att endast ca 10 % av anmälda "fuskare" går till fällande domar. Men det är klart, idag när man ska spara så ligger det i linje med ambition att drygt 4 700 ärenden (dagensPS) polisanmäldes under 2007. Utfall? 286 fällande domar. Kostnad? Ja räkna själv, 300 anställs "just nu" (SR Ekot) och 286 fällande domar för 2007. Det är mer än en årslön/fällande dom. Visserligen kanske det inte arbetade 300 personer år 2007 med att "jaga bidragsfusket" så vi får väl vänta och se vad bokslutet för i år ger för resultat.

Ekonomiskt bistånd. Jo, där ska det också sparas. och hur det "sparas" sen...
Vi har ett fall i Sthlm där en kvinna med en tonårsdotter vräktes. Kvinnan ansökte upprepade gånger om ekonomiskt bistånd till mat och hyra. Varje gång avslag. Kunde inte betala hyran, avhysning och hemlöshet. Familjen är idag splittrad, flickan har slutat gymnasiet (mår för dåligt) och mammans boende betalas av Stockholms Stads skattebetalare. Kostnad? Ca 15 000 kr/månad för "tak-över-huvudet-garanti", dvs endast boendet. Hon är inhyst på ett vandrarhem.

Galenskapen firar triumfer.

Spara? Jä rajt...
Situationen är illa men verkar ändå förvärras för varje dag som går. Detta kostar skattebetalarna STORA pengar. JÄTTESTORA! Många kronor. Enligt KFM kostar enbart överskuldsättningen 30 - 50 MILJARDER per år. Men addresseras frågan? Nix Pix.

Försäkringskassan anmäler - ser bra ut - få fälls - ser mindre bra ut.

Ekonomiskt bistånd minskar - i ena änden - men ökar i den andra - fast då går det på hemlöshetskontot och det är bra. Då arbetar men igen i enlighet med ambition, att prioritera hemlösa. Att man först GENERERADE en hemlös som man sedan kunde "prioritera" via insatser mot hemlöshet?


Ett tjyv och rackarspel är vad det är.

Mygg silas, kameler sväljs. Sen står alla frågande till varför det blir gaser i magen!
"

Ja. Det var allt för nu. Inlägget skrevs 25 feb 2008. Då var klockan fem-i-tolv. Idag är det den 14 feb 2010, klockan har blivit två-i-tolv, inget har förändrats...

//Ulrika Ring
ulrika.ring@insolvensstockholm.se

Läs mer på vår nya blogg Fattiga Riddare.

Hemsidan
Följ oss på Twitter
Grupp på Facebook
Dela

pingat på intressant.se och twingly

Glöm inte bort de andra bloggarna! Gå till Hemsidan för att se vilka de är.

2 kommentarer:

  1. Det är bra att vara lat. Lättjan är alla uppfinningars moder...

    Dwight

    SvaraRadera
  2. Inte lat, praktisk. Men så sorgligt att inget förändras, när du kan återanvända dina blogginlägg så långt efter första publiceringen.

    Suck! Men nåt positivt ska jag väl kunna lyfta fram? Jag tycker att kamelen på bilden är ganska söt. Det är positivt.

    SvaraRadera