måndag 22 februari 2010

Kronofogden slår rekord!

I antalet inlämnade ansökningar om verkställighet. Nähä... Undrar vad DET kan bero på? Utsökningsbalken och statliga tjänstemän som får agera hjon åt Skuldindustrin?

SVD skriver i Söndagsanalysen att fler länder än Grekland har "lik i garderoben". Ett hett tips till Anders Borg, och till viss mån även till Beatrice Ask, tycker du/ni staten har för höga utgifter och behöver spara? Sluta spara på pensionärer, sjuka, arbetslösa... Att spara där kostar pengar. Skär istället i Utsökningsbalken, så ska ni se ni sparar skattepengar på riktigt. Utsökningsbalken kostar, som den är utformad idag 30 - 50 miljarder svenska skattekronor per år! Det är möe pengar...

Till alla felinformerade lyxfälletittare som menar att som man bäddat får man ligga:
Ni som tror att skuldsatta personer på obestånd "tar" lån så fort dom har en chans behöver tänka om. Lånar pengar över sina tillgångar med inställningen att "staten" ska ta hand om dom när det smäller. Inget kunde vara mer fel. Det är nämligen precis tvärtom. De som lånar ut pengar lånar ut åt höger och vänster, upp och ner, trygga med att staten, via Kronofogden, driver in varje öre, varje avgift samt räntor högre än Eiffeltornet! Dvs kreditmarknaden och Skuldindustrin lever gott på att Kronofogden får mer att göra. Det är dom som tjänar på hela midevitten. För varje namnteckning olika kommunikationsleverantörer får in och för varje SMS-lån skojjarföretagen får ut är värd guld när det kommer till Kronofogden. Den som i alla lägen får stöd är den som ska ha pengar. I alla lägen. Oavsett.

Den 23 mars, när propositionen om ny skuldsaneringslag ska lämna Beatrice Asks departement, så får vi en fingervisning om vem man avser hjälpa. Släpper man igenom Ertsborns oredigerade förslag till förändringar av skuldsaneringslagen vill man hjälpa samhället (mindre kostnader) och hushållen. Skär man i Ertsborns förslag så är det skuldindustin man står bakom med konsekvens höga och fortsatt ökande samhällskostnader. "Ett, två, tre på det fjärde ska det ske, på det femte gäller det, den 23 ser vi det!"

Favorit i repris.


//Ulrika Ring

ulrika.ring@insolvensstockholm.se
Läs mer på vår nya blogg Fattiga Riddare.

Hemsidan
Följ oss på Twitter
Grupp på Facebook
Dela

pingat på intressant.se och Twingly.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

5 kommentarer:

  1. Cervenkas artikel publicerades ju i E24 också. Han har en klar poäng i det han skriver. Tanken på en hyperinflation är skrämmande, men inte längre orealistisk.

    SvaraRadera
  2. Ett tillägg: när man lusläser kronofogdens pressmeddelande, ser man det fantastiska: "Drygt 4 000 skuldsatta beviljades skuldsanering förra året och få av dem återkommer med nya skulder hos Kronofogden. Det är nära 95 procent som klarar sin skuldsanering." Vilket är exakt vad moderata riksdagsledamoten Katarina Brännström hävdade motsatsen till i Moderatbloggens diskussion kring skuldsanering."De som en gång får skuldsanering kommer ofta tillbaka som skuldsatta efteråt" GRRRR! Och inte vill hon tala om varifrån hon fått det påståendet heller. Man blir vansinnig när riksdagsledamöter som därtill sitter i Civilutskottet inte har koll på vad de vet eller inte, eller klarar att tänka ut VARFÖR de "vet" sånt som inte stämmer, och sedan ska få ta beslut om ändringar av skuldsaneringsprocessen också.

    SvaraRadera
  3. Så sa Katarina Brännström för att hon saknar VILJAN till lättnader. Hon i sin tur står under påtryck från "Nya moderaterna" som i sin tur inte vill lämna salongen där gruppen för inbördes beundran håller sammankomster, dvs finansmarknaden. Allt i bäste broder-anda.

    SvaraRadera
  4. Varför ansöker man om lån om man inte kan betala tillbaka? Man "får" inte lån, man ansöker!

    SvaraRadera
  5. Till Anonym här ovanför, oj så svårt att svara på. Jag är nämligen inte säker på vad du frågar efter. Menar du varför människor ansöker om lån med VETSKAP att dom inte kan betala? Eller menar du varför människor har ansökt om lån som dom SENARE eller LÅNGT SENARE inte klarar betala?

    Det blir nämligen helt olika svar beroende på vad du frågar efter.

    //Ulrika

    SvaraRadera