torsdag 19 november 2009

Off topic, men ändå...

Vilket skulle bevisas. Läs tidigare inlägg... Det tar aldrig slut på dumheter...

1. Hummersituationen i Göteborg. Länk till realtid.se och SR.

2. Kassaregisterlagen. Länk wikipedia. Länk till småföretagarnas uppror.

Ja vad ska man säga... Jag tänker inte ge mig in i debatten om huruvida hummrarna lider eller inte. Jag har alldeles för lite "hummerkunskap" för det. Men jag undrar om det verkligen är genomtänkt att en hel svensk hummerfiskeflotta, ombord på sina svenska hummerfiskeflottefartyg, ska tvingas ha ett akvarium för varje hummer?

...och så kassaregisterlagen... Hörde idag av en vän om en person som idag, i egen regi, åker omkring till företag och masserar personalen. Han bär sina egna kostnader, han är inte samhället till last. Men han är inte betrodd... Så nu måste den personen, när han åker ut på uppdrag för att försörja sig, ha med sig en kassaapparat! Nåt så dumt!

Och det får mig igen att ställa frågan: för vem är reglerna till? För medborgarna? För de som försöker försörja sig? Eller för att tjänstemännen ska ha tillräckligt med arbete?

Jag tänker att vem tjänar på kravet om hummrarna? Fiskarna som försörjer sig? Eller tjänstemännen som nu måste utöva tillsyn för mängder av skattepengar?

Jag tänker att vem tjänar på kravet om kassasystem? De som har tjänsteföretag, likt han som försörjer sig genom att åka till företag och massera personalen, eller de tjänstemän som nu måste ägna timmar och dagar och veckor och kanske år till att kontrollera att "allt går rätt till"?

Jag vet inte... Men om tjänstemännen själva måste hitta på problem (för att hålla sig med arbetsuppgifter?) för medborgarna så kanske vi har för många tjänstemän..? Det måste vara någon rim och reson i allt. Vill man inte ha en hummerfiskeindustri så avveckla den då. Då kan hummerfiskarna åtminstone få något bidrag för att ändra inriktning på verksamheten.

Det här är ju bara för dumt. Vi kan inte ha det såhär. Hummerfiskare, pizzabagare, egenföretagare... Vad mer för fel är trasigt tro?

//Ulrika Ring
Insolvens Stockholm
Insolvens Stockholm på Twitter
Insolvens Stockholm på Facebook
Dela
pingat på intressant.se och twingly.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

6 kommentarer:

 1. Det fel som är trasigt är att tjänstemännen i offentlig tjänst har den genomgående uppfattningen att de är viktigare för Sverige än de som producerar varor och tjänster i landet!

  /Rune

  SvaraRadera
 2. Kokar man inte hummern levande? Jag kräver: Hummanare avlivningar av hummern. Eget akvarie? Ska det vara inrett med autentiskt havsljud också? Varför inte rikta energin mot något som verkligen betyder något, hummer är en marginalprodukt, knappast basfödan i jägaren människans kost.

  J*vla tramsande är vad det är, en entreprenör tar risker, skapar arbetstillfällen, inte bara i den egna rörelsen utan också inom den statliga tjänstemannasektorn. (sekten) Den nya lagen med kassaregistren kommer bara att skapa mer irritation och känsla av omyndighetsförklaring, och därigenom kommer nya och ännu fiffigare vägar att hittas för de som vill gå runt lagen.

  Mvh
  Robert

  SvaraRadera
 3. Ja... ännu fler exempel på när förståsigpåare ska bestämma om saker de saknar kunskap om...

  Jag har en vän som driver en minkfarm. Han är väldigt öppen med att folk gärna får ha åsikter om hans levebröd och kommer att slå igen om staten bestämmer sig för det. Men vad han har svårt att förstå är när det kommer förslag, som till exempel förra regeringen kom med, som sa att minkfarmare måste ha minkarna två och två och varje bur ska ha rinnanade vatten. Vattnet kan man förstå, men två och två... Mink är ett renodlat rovdjur, de lever inte i flock i vilt tillstånd. Om man släpper ihop två minkar, så kommer den starkaste snart ha dödat den svagare och så vidare. Om man nu vill ha en situation som förbättrar djurens levnadsvilkor, så kräv inte orimligheter.

  //M

  SvaraRadera
 4. Skuldindustrin är bara ytterligare ett sätt att stjäla från gamla, sjuka, pensioärer,
  vid sidan av dom mer direkta stölder av pensioner och annat som diverse regeringar genomfört.
  Kanske härstammar tjänstemannaväldet i Sverige direkt från dom krigsförbrytare som gavs en fristad här ?
  Klart är att det har samband med profiteringen på nazityskland, och frånvaro av uppgörelse med nazismen i Sverige.
  Det vore bättre att sätta två tjänstemän i gemensam bur, rovdjur äter varann.

  SvaraRadera
 5. Jag tänkte på din vän som reser runt på masserar. Han bör kunna få undantag från kassaregisterlagen.Står något om att kringresande och till exempel taxichaufförer inte behöver ha kassasystem. Men visst är det en sjuk lag på många sätt.

  SvaraRadera
 6. Dubril Loan Firm erbjuder säkra och osäkra lån till privatpersoner , privata och offentliga etablering utan säkerhet.
  Vår räntan är till ett bra pris på 2% och vår lånet processen / upphandling är det bästa du någonsin kan få.
  Vi erbjuder en mängd i lån och för något rimligt skäl.
  Kontakta oss idag för ditt lån via,
  E-post: dubrilloanfirm@gmail.com
  Skype: dubrilloanfirm

  SvaraRadera