lördag 21 november 2009

Tjänstemannaväldet

Vilket skulle bevisas IGEN! Lyssna på dagens lördagsintervju. Länk. Kopplingen till det jag vill ha sagt börjar 06.10 minuter in i intervjun. Och handlar om egyptierna Alzery och Agiza, länk till information. Oavsett vad man tycker om behandlingen så måste man kunna se mönstret.

Historien om egyptierna Alzery och Agiza har vandrat runt och upprört både allmänhet, media och politiker. När de forslades ut ur Sverige satt socialdemokraterna. Då skrek oppositionen på "Räfst och rättarting", nu är den tidens opposition i regeringsställning och vad händer?

Männen har fått 3 miljoner kronor var. That´s it. Dom får fortfarande inte komma in i Sverige. Man har betalat sig ur problemet. Eller nåt...

Om vi då återgår till kopplingen så är den gemensamma nämnaren här Justitiedepartementet. Vi kan rösta på vem vi vill. Hur länge vi vill. Vilka sitter kvar oavsett valutgång? Tjänstemännen. Partier må tycka, vinna eller förlora, det har ingen betydelse. Vilket då lördagsintervjun bevisar. För när det handlar om makten så ligger den inte hos de folkvalda. Eller om dom släppt makten eller vad som hänt, inte vet jag..

Så det kanske inte är så underligt att historien med utsökningsbalken inte verkar finna sin lösning? Utredaren Jan Ertsborn kommer med en utredning. Olika förslag om förändringar i skuldsaneringslagen. Det når justitiedepartementet och vad händer..? Om det är Finans eller Justitie eller både och eller något annat departement som stoppat förslaget vet vi inte. Ingen vill ta bladet från munnen och berätta. Men stoppat är det. Förslagen som utredningen lagt fram kommer inte gå igenom. Här kan du läsa vad vi tycker om det. Så länge justitiedepartementet inte vill ha några förändringar så kommer det inte bli några förändringar. Oavsett vem som sitter var.

Dessa tjänstemän sitter säkert på sitt arbete. Fullt uppbackade av anställningsavtal. Tillsatta tjänster som inte på något sätt har med valutgång att göra. Regeringar kommer, regeringar går. Ministrar likaså. Tjänstemännen (på justitiedepartementet) sitter kvar. Vi har "egyptierna", Utsökningsbalken, FRA... Gamla och nya regeringar, samma tjänstemän, samma inriktning på politiken...

//Ulrika Ring
Insolvens Stockholm
Insolvens Stockholm på Twitter
Insolvens Stockholm på Facebook
Dela
pingat på intressant.se och twingly.

2 kommentarer:

 1. Ja som vanligt så kan man koka ner det till: Sverige är en Tjänstemannadiktatur med lagstadgad psykisk tortyr!!

  / Rune

  SvaraRadera
 2. Dubril Loan Firm erbjuder säkra och osäkra lån till privatpersoner , privata och offentliga etablering utan säkerhet.
  Vår räntan är till ett bra pris på 2% och vår lånet processen / upphandling är det bästa du någonsin kan få.
  Vi erbjuder en mängd i lån och för något rimligt skäl.
  Kontakta oss idag för ditt lån via,
  E-post: dubrilloanfirm@gmail.com
  Skype: dubrilloanfirm

  SvaraRadera