tisdag 23 mars 2010

Avgå hela jävla högen!

Att Beatrice Ask är som hon är det vet vi. Och för de som inte har det klart för sig kan läsa vidare här:
Scaber Nestor
HAX
Johannes
Annarkia
Bandhunden
Ipse cogita
ska ni ha roligt när ni läser så gå till Dwight, som lyckas göra komik av en tragisk historia. Begåvad komik.
..och många, många, många fler.

Men jag nöjer mig inte med att skrika om Beatrice Asks avgång. Jag vill att Beatrice Ask OCH ÄVEN hennes patrask ska lämna in ett brev där man avsäger sig/säger upp sig från sin position. Det kan sitta vilken nickedocka som departementschef som helst, begåvad, obegåvad, tjusig, otjusig, ung eller gammal, röd eller blå, men så länge alla tjänstemän sitter kvar och styr i bakgrunden så blir det ändå ingen skillnad. Skuldsaneringslagen har sett olika röda och någon blå minister komma och gå. Ingen skillnad.

För ingen kan väl tro att dataavlyssning, barn under 15 år ska få kroppsbesiktigas lite hit och dit, att lila kuvert, att uppfattningen att skuldsanering riskerar stjälpa de banker som arbetar så bra på den biten själva, att... att... att... är ministerns egna ideer?
Get real..

Vi väljer vilket lag som ska få klubban men det är inte där makten ligger. Makten ligger hos de som sitter med granna, trygga anställningsavtal, TJÄNSTEMÄNNEN. Dvs de som sitter i bakgrunden och som sitter kvar oavsett vilken färg på stollemössan den som är Departementschef har.

I 16 år har skuldsättning varit ett samhällsproblem. I 16 ÅR har skuldsatta människor gått sönder i Sverige. Sedan 1996 har människors små inkomster blivit till stora pengahögar åt skuldindustrin. Under de 16 åren har "samhället" (läs Judep) försökt hitta lösningar på ett problem som FORTFARANDE inte funnit sin lösning. Och vi pratar inte om teoretisk fysik här. Det är enkla lösningar på enkla problem. Men varför blir inget gjort? För man har tappat bort den absolut viktigaste grundförutsättningen: Om kartan och terrängen inte stämmer överens är det terrängen som gäller!

Idag, den 23 september 2010, har BEATRICE ASK OCH HENNES PATRASK suttit på Ertsborns utredning i 545 dagar. Inte en rörelse har någon detektor kunnat registrera. Den första varianten av Skuldsanering kom för 16 år sedan. Föll pladask. Var inte snickrad utifrån terrängen utan utifrån fördomar. Sedan fortsatte det. Ändring inte efter verkligheten, utan utifrån fördomar. Varje gång det påtalats (2003 KoV, 2008 KFM, 2009 riksdagens Insolvensutredning) att det är ett stort jävla berg i vägen så stirrar Judep och vilken "chef" dom för tillfället har ner i kartan och säger "Ne-he-he-heej du, det finns inget berg här, det ser vi på kartan! Fanns det ett berg skulle det vara utsatt på kartan!"

Hur stor inlärningscykel kan ett departement behöva? Diameter 25 år?

Länk till tidigare inlägg.
Resurspank har sammansatt mängder av information om skuldsanering. Länk till hennes inlägg.

Och om någon får för sig att gå på Herr Bodströms retorik, så vill jag bara påminna er om att den Röda Gubben är inget roligare att ha än den Blåa Gumman. För politiken är inte deras, politiken är tjänstemännens. Och dom sitter kvar vad vi än röstar in för färg.

Det här är inget utfall av något grumligt politikerförakt, även om jag personligen genom erfarehetsbaserad evidens har utvecklat en stor portion av den varan (YES I Said It!), utan vad det handlar om är VÄLJARFÖRAKT! Och nu ska väljarna gå omkring och vara uppvaktade i några månader till. Den färg som bugar snyggast och presenterar mest fläsk får äran att ignorera er i 3,5 år efter det. Tills nästa valkampanj tar fart och det ska nötas på höfter (bugas) och knän (nigas) och slängas ut fläsk hit och nötkött dit och knackas dörr och gud vet vad.

Idag har Beatrice Ask (m) och hennes patrask IGEN svikit de som mest behöver stöd och hjälp. Liksom Tomas Bodström (s) innan henne. Liksom Freivalds (s) före honom. Det är så föraktfullt så jag vet inte vad. Om politiker och tjänstemän inte tar hand om sina medborgare, vad ska då medborgarna ha politikerna och tjänstemännen till? För att ha någon att avlöna?

Kan man inte hålla löften ens under den tid man flinar mest inställsamt mot "pöbeln" hur tror ni det blir när man inte längre behöver något från "pöbeln".

Här är olika kontaktmöjligheter till de som svikit och sviker igen och igen.
Kontaktuppgifter till Beatrice Ask via registratorn. Hon har accepterat att vara galjonsfigur. Då får hon väl vara det då.
Moderater i Civilutskottet. Dit kan man också skicka en rad tycker jag. Det är trots allt där man lovat komma med en proposition idag.

Och om någon nu skulle bli förnärmad och uppleva språket och hur jag uttrycker mig som "opassande" eller något annat, så kan jag lugnt och stilla informera om att jag kan värre.

Skriv nu allt ni kan komma på. Bara för att dom skiter i er betyder inte att ni behöver stå stilla under processen. Skriv och visa din besvikelse.

//Ulrika Ring
ulrika.ring@insolvensstockholm.se
Läs mer på vår nya blogg Fattiga Riddare.
Hemsidan
Följ oss på Twitter
Grupp på Facebook
Dela

pingat på intressant.se och Twingly samt Knuff

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

14 kommentarer:

 1. Ja, här har man gått som på nålar sen en tid tillbaka, då Katarina Brännström på Civilutskottet utlovade en proposition om ändring av skuldsaneringslagen till dagens datum, 23 mars. Man har sovit dåligt, grubblat och haft ångest för eventuella kommande försämringar i form av förenklad löneutmätning eller drömt om förbättringar i form av förkortad skuldsaneringstid och lägre krav på skuldernas ålder... och så blir det inget, bara en blöt fis och de kan inte ens meddela oss utan det ska komma när halva dan gått att "njaee"...

  Nu tar det väl flera år till innan nåt händer? Eller?

  Fan, jag är helt slut, vilken antiklimax!! Nog fler som är jättebesvikna ikväll.

  SvaraRadera
 2. Personligen ångrar jag att jag inte spelade på betsson. Jag hade haft cash att hämta ut imorgon... Mao inte det minsta förvånad. Bara argare för att jag fick rätt.

  SvaraRadera
 3. Kunde man spela på det här? Då håller jag med dig, synd att missa en sån straffspark!

  Men jag funderar lite på det här med väljarföraktet (och som jag skrivit lite om själv) och mitt tips är att vi självklart ska rösta, men vi borde (bara för att visa att vi kan vara elaka tillbaka) rösta på antingen PP eller SD...

  Inget spelar i verkligheten nån roll eftersom du så korrekt skriver, det är ändå tjänstemännen som bestämmer, MEN vi skulle få alla dom etablerade att skita på sig :)

  Mmmm drömmer om den synen ;D

  SvaraRadera
 4. Tack för ditt inlägg Ulrika!

  MVH
  Robert

  SvaraRadera
 5. Det inger ändå hopp att känna den rejäla kraften och styrkan bakom inlägget. Mycket, precist och träffande korrekt. Och läsa kommentarerna, lika så. Väljarignoransen leder till förlorad lust att rösta på annat vis än genom att inte rösta till hösten. Det är ju också en röst, fast förlorad, för etablissemanget. Mvh / Dag V

  SvaraRadera
 6. "Väljarignoransen leder till förlorad lust att rösta på annat vis än genom att inte rösta till hösten. Det är ju också en röst, fast förlorad, för etablissemanget."

  Jag menar bara att, bli ignorerad av tjänstemän och politiska etablissemanget i det här synnerligen allvarliga och destruktiva och kränkande synsättet och hanterandet av skuldsatta, överskuldsatta, ger bara tappad tro och ork att hoppas på förbättring genom att rösta på något etablerat parti till hösten 2010. Nej fy. Mvh. / Dag V

  SvaraRadera
 7. Nästan 10% av väljarkåren om jag inte har fel, kan befinna sig i denna sits av att vara skuldsatt, överskuldsatt. Att tjänstemän och politiska etablissemanget ignorerat den stora gruppen, och istället fortsätter med det destruktiva hanterandet och synsättet att behandla 10% av väljarkåren, är vansinne. Kan det leda till annat än tappad tro och ork att hoppas på förbättring genom att rösta på något etablerat parti till hösten 2010. Mvh. / Dag V

  SvaraRadera
 8. Du är viktig, Ulrika!
  Jag står bakom dina inlägg och anser att detta system vu ni der är totalt oförenligt med ett samhälle där människan står i centrum.
  Jag stöttar er och ni har mitt fulla stöd.
  /Johan

  SvaraRadera
 9. Stor besvikelse! De har annat att tänka på nu. Kontroller och straff av olika slag så trasiga människor är inget man lägger krut på. De har ju faktiskt (moderaterna) jobbat målinriktat på att stora grupper skall hamna i utanförskap. Jag viker mig aldrig på den punkten. Jag säger inte att såssarna är bättre, de ser till sitt och lägger inte två fingrar i kors för att göra saker bättre.
  Det få mig osökt att hålla med Stig Olsson, att rösta i rent missnöje. Jag kommer inte att lägga min röst på vare sig alliansen eller såssarna.

  Det gör mig heligt förbannad att se hur de kan hantera människor som de gör. Hur fan tänker de egentligen? Vem gynnar det att man utestänger människor från samhället? Bankhelvetena och inkassomaffian får ju inte mer pengar för det. Men de förlorar en helsikes massa på att ha oss där, i utanförskap.
  Ask pratar om balans och ansvar. De är just de rätta att tala om ansvar när de göder bankerna med statligt stöd så fort de spekulerat bort kundernas pengar. Och inkassomaffian som får hållas. Vad fan är det för ansvar?
  Nu säger jag precis vad jag tycker - Ask är inte riktigt klok, hon är inkompetent och totalt felplacerad. Är det ansvar att sätta en sån fjolla på en av landets högsta poster? Nej, det är käpprätt åg h....e.

  Jag ber inte om ursäkt. Jag säger sanningen.

  SvaraRadera
 10. Väljarföraktet lyser igenom tydligt. Det är dags för en mindre revolution nu. I form av ett parti som är för folket. Det är inte längre ideologier det handlar om. Som förr i tiden. Det är människoföraktet som måste upp på dagordningen. De behöver en rejäl "käftsmäll" för att förstå. De skiter på oss.

  SvaraRadera
 11. Men vem trodde att någon bryr sig, egentligen. Det är val i höst då man skulle ju kunna tro att de endast av den anleddningen skulle göra något för att förbättra situationen för en så stor procent av befolkningen. Fiska röster tänker jag då...Men är man skuldsatt och inte KAN betala sina skulder så tillhör man samällets avskum och är NOLL värd NOLL NOLL NOLL

  SvaraRadera
 12. Ja som jag förstår alla besvikelser. Och lägger vi på, hemlösa, missbrukare, socialbidragstagare, företagare, skilsmässofamiljer, umgängesföräldrar och umgängesbarn... så blir det många missnöjesröster.

  Jag är lite less på missnöjesröster (ska nog skriva ett inlägg om det någon dag) Jag tror nämligen inte att det handlar om missnöje. Jag tror att en hel del handlar om precis det alla skrivit här i kommentarerna, jag tror det handlar om "besvikelseröster".

  Jag har full förståelse för alla som röstar på SD. Själv kommer jag inte rösta på SD. Men jag förstår alla svikna som väljer att visa sin besvikelse den vägen och har inga som helst moraliska aspekter på det valet.

  Om någon skulle skämmas, så är det inte de som är svikna och tar beslut efter det, de som ska skämmas är alla som sviker grupp efter grupp efter grupp efter grupp... och som skapar besvikna i grupp efter grupp efter grupp efter grupp...

  SvaraRadera
 13. Jag kommer att rösta på SD. Och jag känner en del som själva invandrat som kommer att rösta på de också. Faktiskt. För de har ställt frågan själva hur många som egentligen ska få komma hit då landet bevisligen har kapsejsat och också när de som har ett rörligt intellekt som är invandrare undrar hur i helvete sveriges poltiker har sett till så att MARKNADEN är viktigare än att ge svenska folket jobb.

  De ser dagligen hur lågavlönade företag från baltikum tar jobben från de som redan etablerat sig i landet. Det är åt helvete.

  Fastän jag har haft den otroliga TUREN att ha fått min skuld till banken LÖST genom en oväntat generös kontakt så är jag faktiskt själv förvånad att känna mig ÄNNU mer TAGGAD och ÄNNU MER HATISK gentemot de här pajaserna till politiker som visar ett sånt RENT FÖRAKT mot folket!

  Jag kommer ALDRIG att glömma mina 4 år som skuldsatt och den rent av DJÄVULSKA behandlingen jag blivit utsatt för. Nu JÄVLAR!

  SvaraRadera