söndag 28 mars 2010

Jag tror på allvar jag blir tokig.

Vad i *piip* *piip* vilket *piip* dravel detta *piip* Lyxfällan är.

Tv står och går just nu för ett barn har igång den och nu är det Lyxfällan. Nåt så *piip* hemskt. Hur är det möjligt att det får fortsätta!?

Nåt så *piip* *piip* hopplöst. Jag kan skriva här tills döden ramlar över mig. Jag kommer aldrig någonsin kunna uppväga den genomslagskraft Lyxfällan har. Inte Ertsborn heller. Inte Kronofogden heller.

Nu säger någon av kråkorna Charlie eller vadnudenandraheter att man ifrågasätter hur man kan få starta företag när man har skulder hos kronofogden.

Vad *piip* ska vi ta oss till för att uppväga tokbilden *piip*programmet bär ut? CSN lån till tuttoperationer? Ska DET vara bilden av anledningen att flera hundra tusen personerna har skulder som Kronofogden ska driva in? Jag tycker det är förunderligt att jag inte får FLER kommentarer från människor som vill begrava mig levande! Om man har uppfattningen att jag försvarar personer som den kvinnan... ja då är det underligt att ingen står utanför min grind och väntar med knogjärn!

Nu hör jag någon av kraxarna Charlie och "Vaddenandranuheter" säga att kvinnan har en matkostnad på 10 000 kr... Jag går och letar ett rep.

Var kommer alla dessa tok ifrån och var hittar Lyxfällan dom alla? Jag sliter mitt hår.

...vad ska vi ta oss till? Vaför skulle min ungen på med tvn? Bara så att ingen missförstår mig, jag tycker den kvinnan ska få hjälp. Hon behöver hjälp. Hon har det säkert jättejobbigt och behöver hitta bättre sätt att hantera tillvaron. Men varför ska det göras i TV? Och varför går inte Lyxfällan ut och säger att det INTE är representativt för de som har skulder hos Kronofogden?

Edit: Eeeeh jag blir tokig, nu säger dom att kvinnan spenderar 4,500 på sin dotter/månad. Hon spenderar 22 000 kr/månad PÅ SIG SJÄLV OCH IMPULSKÖP!? jag blir galen...

Edit 2: där kom det. Hon har en diagnos, hon har ADHD! Och så säger Charlie "Ochvadhanheterförtredjegången" att nu är det bråttom, dom har bara en dag på sig... Hur kan det bli underhållningstv av en person som har ADHD, är ensamstående mamma, har ett shop-o-holic missbruk, hur kan det bli underhållningstv av en persons tillkortakommanden? Hon ska ha långvarig hjälp som ska ta den tid det behöver! Det är inte underhållning. Jag tänker på alla som har samma problem och som INTE får hjälp utan får påhälsning av Kronofogden och livslångt evighetsgälderi framför sig.

Edit 3: där kom det sista. En kvinnlig speakerröst säger "bla bla bla... när nu "namnet" börjat göra rätt för sig...." Herregud!

Men kvinnan i programmet verkar klara sig. Och hon fick en dator. Har möjlighet att försörja sig via sitt företag. Har löst kronofogdeskulden genom sin mamma.

Men alla andra...

Vi skickar regelbundet ut information. Vill du vara med på maillistan? Skriv till info@insolvensstockholm.se så lägger vi till dig.

//Ulrika Ring
ulrika.ring@insolvensstockholm.se
Läs mer på vår nya blogg Fattiga Riddare.
Hemsidan
Följ oss på Twitter
Grupp på Facebook
Dela

10 kommentarer:

 1. Det du beskriver här ovan låter som ett avsnitt ur "The Sara Silverman Program", en amerikansk komediserie som stundtals är ganska underhållande.

  Fröken Silverman brukar lösa ganska komplicerade problem på en eftermiddag ungefär... Men med en djävulsk vass ironi som jag betvivlar att herrarna i "Lyxfälleriet" besitter.

  OK, Silverman är fiktion och Lyxfällan är... är... på riktigt?? Eller... va fan... nu blir jag förvirrad igen...

  Dwight

  SvaraRadera
 2. Du frågar dig hur detta får fortsätta? jo,självklart därför att folk ska lära sig att betala.
  idag verkar det som att svenska befolkningen inte kan räkna!
  en dator kostar ENDAST 299kr/månad i avbetalning i 36månader. kontant kostar den 9.000kr.
  men 6.000kr är FÖR DYRT tycker svensken,så han tar sig en avbetalning på 299kr/månad,MEN har räknar inte efter vad den egentliga kostnaden blir för datorn när den är slutbetald på avbetalning..
  ska vi se efter?
  299x36= 10.764kr
  ALLTSÅ 4.764KR MER än om han hade betalt datorn kontant.

  SvaraRadera
 3. Du frågar dig hur detta får fortsätta? jo,självklart därför att folk ska lära sig att betala.
  idag verkar det som att svenska befolkningen inte kan räkna!
  en dator kostar ENDAST 299kr/månad i avbetalning i 36månader. kontant kostar den 6.000kr.
  men 6.000kr är FÖR DYRT tycker svensken,så han tar sig en avbetalning på 299kr/månad,MEN har räknar inte efter vad den egentliga kostnaden blir för datorn när den är slutbetald på avbetalning..
  ska vi se efter?
  299x36= 10.764kr
  ALLTSÅ 4.764KR MER än om han hade betalt datorn kontant.

  SvaraRadera
 4. Anonym: du tycker inte att det är ett samhällsproblem att ALLA måste ha så jäkla mycket grejer? Eller att några av oss inte har råd med några grejer alls? Eller att elektronikföretagen kastar krediter efter folk för att de ska köpa just DERAS grejer? Eller att företag som kastar dåliga krediter efter sig till höger och vänster bara kan gå till Kronofogden och gnälla för att få hjälp att driva in pengarna med ränta på ränta, fast de inte borde gett nån kredit alls från början...?

  OM det vore så enkelt att bara de stockdumma blev överskuldsatta, eller att alla överskuldsatta hade blivit överskuldsatta för att de varit stockdumma och köpt datorer på avbetalning, så vore det väl bäst att du fick bli president, eller hur?

  Eller visst ja, du är väl en av dem som tittar på Lyxfällan varje vecka, och tror att det är precis som på tv... Då är det ju DU som är stockdum!

  SvaraRadera
 5. Jag är överskuldsatt men har aldrig handlat på kredit och haft full koll på ekonomin innan TRAGEDIN kom in i mitt liv. Men tragedier finns ju inte enligt vissa. Se mitt inlägg nedan under "Förelägganden och en spännande tanke".

  SvaraRadera
 6. Något är helt knäppt med kommentarerna. Det verkar inte som alla syns. Jag har inget med detta att göra. Jag sitter alltså inte och modererar bland kommentarerna.

  ...men ngt är uppåt väggarna. Vissa gånger syns inte kommentarerna nästa gång syns några och andra gånger syns alla.

  Men som bloggen fått jobba så ja den är väl utbränd tänker jag...

  SvaraRadera
 7. @Anonym, jag tror inte riktigt min poäng gick fram...

  SvaraRadera
 8. Poängen med datorn. Hon fick ju den så slapp hon betala 299:-/månad i x antal år och landa på 11.000:- som anonym sa.

  Poängen var att den anonyme inte begrep hur snedvridet programmet är. Hur snedvridet Piff och Puff räknar (10 massager/dag) ha, ha ha. 3 på sin höjd. Fantasioptimism och populism.

  Anonym fattade inte att inte alla överskuldsatta lever som fruntimret i Dumfällan. Anonym tror inte en överskuldsatt kunde räkna innan den blev överskuldsatt. Och anonym tror inte att en överskuldsatt inte begripewr att Dumfällan är ett skitprogram som visar en helt skev bild av överskuldsatthet som spär på fördomar.

  De flesta överskuldsatta är överens om att Dumfällan är ljusår från deras eget liv. Men svenska folket (de oinvigda) tror att Dumfällans olika personpresentationer utgör ett generellt beteende bland överskuldsatta.

  Synd. För så är det inte. Vi bojkottar nämligen programmet eftersom det är så förbannat, ja just det - dumt.

  SvaraRadera
 9. Ja du, Anonym som tror du har förstått problemet.
  Varför är det bara i Sverige de stackars företagen ska ha rätt att lägga fantasiränta på skulderna?
  I resten av världen har man enkel pantförskrivning. Kan man inte betala sin avbetalningsvara så får företaget helt enkelt tillbaks den. Alltså, har kunden betalat t.ex. 60% av värdet när han eller hon drabbas av t.ex. sjukdom, då återgår varan till säljaren som alltså bara behöver kunna sälja den för 40% av nypriset för att tjäna (förutom en hanteringskostnad)lika mycket som han skulle tjänat om kunden hade kunnat fortsätta betala.
  I sverige säljs istället skulden till ett inkassoföretag som ges rätt att ta ut vilken ränta som helst, som staten, med _kostnader_ för skattebetalarna driver in åt inkassoföretagen. Är de svenska företagen så mycket sämre på kreditbedömningar etc. än företagen i resten av världen, eller är svenska företag otroligt bortskämda av våra inkompetenta politiker?
  Perre

  SvaraRadera
 10. Min blogg är också upptuppad sen ett par dygn tillbaka, jag ser kommentarer ibland, och ibland inte. Nåt fel med Blogger tror jag....?

  SvaraRadera