måndag 1 mars 2010

Fattiga Riddare - snart i var mans mun!

Något av uppbackningen:
Scaber Nestor, Lars-Ericks blogg, Svensk Myndighetskontroll
Alliansupproret, Eva Hillén Ahlström, Liten tanta, ProjektPåRiktigt, Gammelsmurfen, PoorLoser, Bandhunden skäller, Tango för enbenta
Och förståss alla som ingår i obeståndsbloggandet.

Tack alla som uppmärksammar. Och för de etablerade partierna, bl.a. Moderaterna som suttit på Jan Ertsborns utredning i mer än 500 dagar, så vill vi berätta att det är nog nu. Tydligen inte bara vi som känner så. Som är less. Och tveksamma. Och less.

Att Moderaterna får kängakänga är inget någon Socialdemokrat ska ta som frikort för att plocka poäng. Det är många som minns hur det såg ut innan senaste skiftet i regering. Vi vet också vem som ligger bakom att skuldindustrin lever ohyggligt gott. Nämligen socialdemokraterna Laila Freivalds och Ingvar Carlssons medhårsstrykande i prop 1994/95:49.

Klippt ur ett tidigare blogginlägg. "Men någonstans gick det fel. Och början till det felet lades av socialdemokraterna Leila Freivalds och Ingvar Carlsson 1994 iom propositionen 1994/95:49. Man strukturerade om UB och öppnade därmed dörren för större transfereringssummor, vilket fick skuldindustrin att vädra morgonluft, såklart." För den oinvigde är UB förkortningen på Utsökningsbalken, dvs den lag som reglerar Kronofogdens arbete.

Exempel på exakt hur gott en del företag lever tack vare den propositionen hittar du hos Skuldsatt.

Jag saxar in utdrag ur ett:
"Lindorff Sverige AB har 165 anställda.
Omsätter: 673 710 000:-
Resultat: 339 448 000:-
Tillgångar: 1 614 521 000:- varav 586 759 000:- i eget kapital.
Omsättning per anställd: 4 083 000:-
Kostnad per anställd: 529 000:-

De har även flera företag som verkar som spindlar i nätet, till exempel Lindorff group och Lindorff first holding, som tillsammans har tillgångar på en bra bit över två miljarder Euro... Även Lindorff Sverige Holding, som har tillgångar på drygt 4 miljarder kronor.

Lindorff är ett bolag som är svårt att få ett riktigt grepp om, de har företag hit och dit, vissa utan verksamhet, vissa med. Men det är klart, kan man så lurar man skattmasen på pengar, vilket gör det än mer intressant om man tittar på deras kunder. De äger idag både Nordea och Swedbanks inkassoverksamhet. På deras hemsida skriver de även att de "fokuserar på branscher som bank och finans, telekommunikation,handel, energi och offentlig sektor." Man tycker ju kanske som skattebetalare att den offentliga sektorn borde välja ett inkassobolag, som kör med öppna kort och inte försöker hålla undan pengar för skatteverket..."

Och någon av de etablerade politikerna får gärna berätta hur de som i år fått sänkt existensminimum á lá Kronofogden ska klara elräkningen när den ligger högre än någonsin!

Ni borde skämmas hela högen. Rent gå om kring och på gammeldags vis skämmas! Jag blir så arg över ert förakt, ert ointresse och er okunskap. Det är inget mindre än skamligt. Dessa människor har inte pengar till någonting. Och varför dom inga pengar har är för att ni som sitter i beslutande ställning bestämt att det ska vara så. Tillråga på allt så talas det om "balans". Människor utmäts inpå bara skinnet. Barn kan inte träffa pappa för ni har bestämt att inkassobolagen som spekulerar i skulder har "bättre rätt" till pappas pengar! Det är så skamligt så jag vet inte vad.

Läs inlägget "...med icke-godkänd-stämpeln i pannan..." på bloggen ProjektPåRiktigt. För det är på riktigt! Det är inte siffror. Det är inte statistik. Det är livet det handlar om. Och som systembloggen skriver "Livet går inte i repris".

//Ulrika Ring
ulrika.ring@insolvensstockholm.se
Läs mer på vår nya blogg Fattiga Riddare.
Hemsidan
Följ oss på Twitter
Grupp på Facebook
Dela

pingat på intressant.se och Twingly.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

11 kommentarer:

 1. Ja, nu får det vara nog. I dagens moderna samhälle där informationen flödar är det inte svårt att få svart på vitt hur inkassomaffian göder sig på de utsattas bekostnad. För det är just utsatt man är när ekonomin havererat. Det ligger i de allra flesta fall tragedier bakom ett ekonomiskt haveri som den inblandade inte kunnat råda över. Men att få någon att begripa detta är som att slå huvudet blodigt i väggen. Det handlar inte om att slippa betala eller inte vilja, det handlar om ATT INTE KUNNA BETALA. Tragedi på tragedi på tragedi.

  Ni skall skämmas politiker för er undlåtenhet att skrida till handling. Hur kan ni tillåta en allt växande industri av lycksökare på de mest utsattas bekostnad? Ni är inte värda att sitta där ni gör när ni kan tillåta detta och att en halv miljon människor inte får vara delaktiga i samhället längre. Ni är inte några gruppers regering. Ni är hela Sveriges regering.

  Ni skall skämmas för att ni vänder bort huvudet från dem som behöver er mest. Och för undlåtenheten.

  Ni skall skämmas för att främja en marknad som enbart agerar för en kapitalistisk grund utan vare sig ansvar, etik eller berättigande.

  Ni skall skämmas för att ni tillåter att många barn får växa upp i familjer som lever i utanförskap.

  Ni skall skämmas att ni använder ordet balans när ni pratar om övergödda kapitalinkasserare visavi utfattiga människor i utanförskap.

  Kort och gott, så skall ni skämmas. Vet hut!

  Till sist, Laila Freivalds var en av de större missöden dåvarande regering gjorde när de plockade in henne i regeringen. Kärringen fick gå efter sin bostadsaffär men hon satt alldeles för länge. Länge nog att göra en herrans massa skada och skapa elände för många människor.

  SvaraRadera
 2. Så väl talat. Så himla väl talat!

  //Ulrika

  SvaraRadera
 3. Håller med och parkerar här! Hittade nyss till denna blogg via Daddys blogg och här tänker jag fortsätta att läsa.

  Tar gärna emot nyhetsbrev också :)

  SvaraRadera
 4. Om man tittar utomlans och jämför med svenska regler så finns det flera länder där denna hantering skulle ge 4-10 års fängelse
  MVH Loser

  SvaraRadera
 5. Poor Looser, menar du fängelse för att man är skyldig pengar eller för dem som sanktionerar hanteringen av de som är skyldig pengar? Dvs efter de skuldatta blivit urkramade och förpassade till ingenmansland

  SvaraRadera
 6. Poor Looser, jag såg din blogg och förstod vad du menade......

  SvaraRadera
 7. Fy skäms...det finns någon som sagt att de som utnyttjar och är elaka mot andra får sitt straff så småningom...jag undrar när det kommer ;)

  SvaraRadera
 8. Bara ett stort peppat TACK för att ni brinner så satans starkt, varmt & vackert i, den annars så gråa bloggsörjan!!
  Ps: Du har mail.

  SvaraRadera
 9. Vi är på väg att fixa det här!

  MVH
  Robert

  http://systemsnyltarna.blogspot.com/

  SvaraRadera
 10. http://blogg.aftonbladet.se/21909/2010/03/svensk-myndighetskontroll-utga-fran-individens-behov

  Skrev ett nytt blogginlägg på delar av detta tema. Det finns många fronter att slåss på.

  SvaraRadera
 11. Detta är vad JAG har skrivit i ämnet på min blogg..

  http://gammelsmurfen.bloggagratis.se/2010/03/01/2618198-den-som-ar-satt-i-skuld-ar-inte-fri/

  SvaraRadera