fredag 26 mars 2010

Bluffakturor igen

I inlägget "Man får välj vänja sig" kommenterade jag SRs inslag om bluffakturor. Enligt Marie Axtelius, regionschef Företagarna i Halland, kan Kronofogdens ökande arbetsbelastning bero på att företagare i den regionen kan vara ett lättare byte för företag som använder bluffakturor som företagside. Det är väl fint tänker jag? Att Kronofogden får mer att göra inte för att företag/privatpersoner "gör mindre rätt för sig" utan för att fler företag utnyttjar Kronofogden i sin ambition att lura till sig pengar.

Idag i SVD hittar vi en ny artikel om bluffakturor. Länk till artikeln. Nu talar man om att även privatpersoner drabbas.

"– Det här är brott mot marknadsföringslagen och det är ingen effektiv lag för att få stopp på dem. Den som går in i en process måste vara beredd att betala och när utslaget till sist kommer finns företaget oftast inte kvar, säger Dick Malmlund, säkerhetschef på Svensk Handel."

Vad händer om någon skickar en bluffaktura? Tar vi perspektiv den som skickar ut fakturan kan två saker hända. Ingenting, dvs den som fick fakturan betalar inte, eller så betalas fakturan och då tjänar den som skickade ut fakturan i det här fallet 2 875 kr.

Om den som fått fakturan inte betalar kan två saker hända. Ingenting, dvs den som skickade blufffakturan lägger ner, eller så går bluffakturan vidare till Kronofogden för försök till indrivning. (se artikeln i SR Halland). Det har inget med "rätt och fel" att göra, det handlar enbart om hur mycket is i magen bluffaktureföretaget har. Hur fräcka dom är. Hur långt dom är beredda att gå för att lura till sig pengar. Hur väl dom känner till systemet...

Om ärendet når Kronofogden blir konsekvenserna olika om det är företag eller privatpersoner.

När Kronofogden får ett ärende, bluffaktura eller inte, skickar Kronofogden ut ett betalningsföreläggande. Är mottagaren ett företag kommer föreläggandet registreras som en betalningsanmärkning hos upplysningsföretagen. Dvs redan där får bluffakturan konsekvenser för företagaren.

Är mottagaren en privatperson blir ärendet en betalningsanmärkning först när det finns ett utslag.

Om mottagaren av föreläggandet inte bestrider blir luftfakturan ett ärende för verkställigheten och utmätning. Det har inget att göra med om fakturan finns eller inte. Inte på en fläck. Det handlar endast om den som fått föreläggandet har kunskap/ork. Mer om varför inte alla bestrider kan ni läsa om hos Superskuldsatt. Ett smakprov ur det inlägget:

"När valet hänger mellan att leta upp ett rep och en stabil bjälke, eller mellan att försöka, på något sätt få mat på bordet till barnen, så ligger inte ett delgivningskvitto som högsta prioritet. Ja, breven från fogden låg kvar oöppnade, säkerligen fullkomligt oansvarigt, men oundvikligt, för att orka fortsätta leva. Så var det för mig, så är det med största säkerhet med merparten av de som inte har skickat in delgivningskvittot."

Om ärendet når Kronofogden, om ärendet inte bestrids och går till utslag/dom och blir Verkställighetens uppgift att reglera så blir det UTMÄTNING. Dvs långtgående integritetskränkande tvångsåtgärder där staten ska se till att bluffaktureföretaget får betalt, kapital, ränta, avgifter och hela midevitten. För en faktura som inte finns!

Så alla dessa små guds rättesnören som springer omkring och kastar fördomar runt sig kan dra något gammalt över sig. Systemet är för grovmaskigt och frånvaron av rationalitet gör att både privatpersoner och företag hamnar i trubbel. Inte för att dom inte "gjort rätt för sig" utan av helt andra anledningar.

Här vill jag röka fram tokstollen "Anonym" som skriver kommentarer i "Man får väl vänja sig". Jag tror att du jobbar på verkställigheten, eller åtminstone gjort det. Jag tror att du försöker hitta förklaringsmodeller till varför inte DU "gör rätt för dig".

"Anonym"s kommentar:
"Ang betalningsförelägganden. Företag som råkar ut för "blufföretag" bestrider föreläggandet varvid inget utslag meddelas. Tror inte det är många "blufföretag" som går vidare till tingsrätten.

Det är alltså inte så att Kronofgoden mäter ut skulder som ej är fastställda i domstol."

@Anonym - är du riktig eller är du riktig? DITT arbete bidrar till att företag får svårt i sin verksamhet. DITT arbete sätter käppar i hjulet för människor och DITT arbete är något som med endast en liten insikt i DINA arbetsuppgifter som utförs i det system DU arbetar för, enkelt kan omvandlas till något lukrativt.

Kronofogden har blivit en viktig pusselbit för Skuldindustrins ambitioner att tjäna pengar.

Verkställigheten och Kronofogden borde kollektivt ställa sig upp och SKRIKA "WHAT THA´ FUCK förstår inte ni politiker/media/allmänhet att vi, i egenskap av statliga tjänstemän, är UTNYTTJADE AV SKULDINDUSTRIN". Varför man inte skriker högt säger man beror på att man har lagstiftad skyldighet att vara "objektiv" och "inte ta ställning". Trams, säger jag. Det handlar inte om objektivitet. Vad det handlar om vet jag inte, men det kan vara en hint att borgenärssidan, dvs de som utnyttjar verkställigheten är stora kapital- och kunskapsstarka företag, som bara dom morrar dovt sprider skräck omkring sig. Vem skulle du darra inför? Chefsjuristen på Nordea eller en tandlös person, illa klädd, fattig som en lus och kanske inte ens kan förstå "tjänstemannasvenska"? Gäldenären har inga resurser att sätta mot, borgenären har i princip oändliga resurser.

Obestånd handlar inte om att människor inte gör rätt för sig. Obestånd handlar alltför ofta om att systemet utnyttjas av någon smart person som vill tjäna pengar utan att "göra rätt för sig".

...och politikerna fortsätter stoppa huvudet i sanden och vägrar införa någon som helst balans i systemet...

Ut med Utsökningsbalken, eller åtminstone modernisera den. Ålägg varje tjänsteman på Kronofogden att noggrant säkerställa att fakturan/skulden finns och är riktig innan tjänstemannen ger sig efter medborgaren för att försätta denne i fattigdom. Svenska statliga tjänstemän ska inte tillåtas utnyttjas i dunkla syften. Läs NoCashs inlägg. Han är en av många i Sverige som är, av statligt avlönade tjänstemän, i utanförskap ställd person. Staten måste vakna till liv och börja SKYDDA sina medborgare och medborgarnas företag.

Vi skickar regelbundet ut information. Vill du vara med på maillistan? Skriv till info@insolvensstockholm.se så lägger vi till dig.

//Ulrika Ring
ulrika.ring@insolvensstockholm.se
Läs mer på vår nya blogg Fattiga Riddare.
Hemsidan
Följ oss på Twitter
Grupp på Facebook
Dela

pingat på intressant.se och Twingly samt Knuff
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

53 kommentarer:

 1. Helt sant. Det är alltför lätt att hamna i skuldträsket, framförallt när myndigheten själv bara ser till borgenärens intressen. Och eftersom fler och fler ser att det går att tjäna pengar på de som börjar få ett helvete med ekonomin kör de en rövare. Det blir ändå inga eftergifter.

  Det värsta i allt detta är att politikerna TILLÅTER alla möjliga uppoppade guldgrävare i samhället att fritt börja äta av de skadeskjutna gäldenärerna. Om inte politikerna vaknar och sätter ner foten kommer hela rättsväsendet att urholkas. Det är på god väg och med en justitieminister som har så konservativa åsikter om misstänkta lär ju inga större ansträngningar göras för att rättvisa skall skipas i gäldenärernas sak. Dessa är fömodligen presumtiva kriminella i hennes ögon eftersom de hamnat på obestånd. Men hur länge kan en regering blunda för att man svälter ut människor i samhället? Och låter hyenorna ta för sig? Det är en ruggig utveckling eftersom vi får fler och fler fattiga i landet. Och var 6:e timme tar en människa livet av sig i Sverige (ett av världens högsta självmordsstatistik). Och Husmark-Persson säger att vi är friska. Men då tar man väl inte livet av sig. Eller?
  Allt går hand-i-hand. Det skall gå fort och det finns ingen tid till reflektion, några liv förstörs på vägen, varje dag. Men regeringen har ju förmåner, skyhöga läner och en garanterad försörjning efter sina uppdrag och då behöver man inte bry sig. För de är sig själv närmast och då vänder man bort huvudet när en tv-man låtsas spela tiggare och hemlös utanför Rosenbad dagen innan jul.

  Så för regeringen gäller att bluffaktureföretag är helt ok eftersom de hittat en sätt att tjäna pengar. Arbetslinjen, som bekant. De som är fattiga behöver man inte bry sig om. De är samhällets ok och de skall inte ha några rättigheter.

  Felaktiga utslag hos kronofogden bryr man sig inte heller om. Jag har ett fall som är hopplöst vidrigt som jag återkommer till vid ett senare tillfälle.

  SvaraRadera
 2. Jag tror det var i går på nyheterna som det framkom att Nordea hade "morrat" så att regeringen hade måst rygga tillbaka i försök att begränsa de höga bonusarna. En ytterligare bekräftelse på att makten ligger hos kapitalstarka, tyvärr. Skrämmande tycker jag. M.v.h. Dag V

  SvaraRadera
 3. Ja, Nordea var ju rätt bank att morra. De kan inte sköta sina egna affärer och har ett föraktfullt synsätt på många av sina kunder.
  Jag förstår överhuvudtaget inte att Nordea får finnas kvar på finansmarknaden.

  SvaraRadera
 4. *s* @Robert - luv ja. :D
  ...och blogspot verkar ha lite ont i magen idag. Det här med kommentarer verkar den inte har riktigt koll på. Men det är fredag och bloggen har fått jobba hårt i veckan vilket gör att blogspot kanske behöver helg?

  SvaraRadera
 5. Bra, Ulrika, Det finns för många som inte fattar hur systemet fungerar. Att du orkar vara pedagog i alla lägen! Själv är jag för tillfället färdig att göra som Dwight och släpa de mest aningslösa dumskallarna ner till hamnen för att bearbeta dem rent fysiskt...

  SvaraRadera
 6. Jag blev själv utsatt för det här och jag misstänker att det beror på att jag är listad hos fogden efter att ha blivit skuldsatt efter att ha blivit förälder 2007 och inte kunnat jobba på o.b-tider som förut vilket mitt jobb kräver. Jag nappade på omega 3-erbjudande från Biotech Pharma och gjorde allt inom konstens regler. Dvs jag avreggade mig som kund efter att ha betalt den sista räkningen och fick därmed den första sändningen nästan gratis. Över en månad senare fick jag ett inkassokrav från Alektum där det stod att jag inte betalt bla bla bla. Min gissning är att de på biotech pharma systematiskt kollar upp sina kunder och gör en sån här grej mot alla som redan är listade. De antar väl att de som har betalningsanmärkningar redan inte kollar upp eller ens öppnar sina brev eftersom de ligger och funderar på om de ska hoppa från västerbron eller om de ska supa sig redlösa för att orka en dag till... SKULDER HAR SKAPAT DEN STÖRSTA MARKNADEN NÅGONSIN OCH SVERIGE ÄR DET FÖRLOVADE LANDET FÖR ALLA SKURKAR SOM SKOR SIG PÅ FOLK OCH FOLKETS DRÖMMAR. Att sedan landets politiker väljer att stöda detta får mig att undra om det finns aktier fatt satsa i företag som inkasso??? Någon annan aldening kan jag inte se som vanlig dödlig till att det här får fortgå. Samtidigt som man lägger ner ofantliga summor på att folk inte ska kunna planka på tuben, jobba svart eller ens få pissa i ett hörn efter en krogrunda. Vad i helvete är det här för ett MONSTRUM till LAND vi lever i??? Ett jävla monstrum till robotsamhälle där mänsklighet ses som en svaghet. Fyy för att försöka uppfostra barn i det här skitlandet.

  SvaraRadera
 7. Bra skrivet anonym. Tyvärr är det precis så här det ser ut. Vi måste kämpa för att få till en förändring. Politikerna skall i fortsättningen få göra skäl för sina löner.

  SvaraRadera
 8. Idag var det förresten rätt skönt ute. Inget regn och lite sol. Och mycket snösmältning.

  SvaraRadera
 9. Jaa, det har börjat sticka upp en och annan gatstump ut snödrivorna :) Jätteglad för det!

  Ulrika, du tyckte snöröjet var dåligt skött i vår lilla stad, men nu finns det vägar igen :)

  SvaraRadera
 10. Politiker gör nog ringa skäl för ina löner även i fortsättningen. För att vi som röstar på de eller ej ändå ingår i deras lönelista. Tänk om man fick en peng per medborgare oavsett vad de röstat!!! Inga andra medborgare göre detta och detta på statens bekostnad.

  SvaraRadera
 11. Hej
  Kul med folk som brinner men du verkar ha en ganska egen uppfattning om hur svenska samhället är uppbyggt. Din fixa idé om att kronofogdens tjänstemän eller chefer själva ska sätta sig till doms över fattade beslut eller välja vilka beslut de vill hantera låter inte helt genomtänkt. Är inte själva poängen med att Sverige har delat upp makten i en lagstiftande del, en dömande del och en verkställande del just att vi som medborgare ska känna oss säkra på att det inte är enskilda personers godtycke som styr. Och jag vet att kronkalle är de som fattar beslut i betalningsföreläggande men du vet också att den beslutsprocessen till sin juridiska konstruktion bygger på att fordran inte är tvistig. Är den det överlämnas den direkt till domstol.
  Visst kan du slå på trumman och tycka att att sms-låneföretagens skulder är orimliga inte ska få drivas in. Vad händer sedan när du eller någon annan bestämmer sig för att t.ex vissa skatter är osunda och inte bör få drivas in? Eller varför inte alla skulder till Nordbanken eftersom vi faktiskt räddade dem via skattsedeln när bankkrisen var som värst på 90-talet.
  Garanten för ett demokratiskt samhälle är att vi har självständiga men reglerade myndigheter som arbetar på uppdrag från våra folkvalda. Självklart ska regering och riksdag, ingen annan, besluta om rättstillämpningen i Sverige.
  Om din tanke är att påverka lagstiftaren så sluta hacka på enskilda tjänstemän och lägg din energi på att kommunicera med politiker och beslutsfattare.
  Hur resonerar du kring avhysning av flyktingar som inte får uppehållstillstånd i Sverige?
  ska vi kasta skit på den enskilde polismannen om vi inte håller med om beslutet
  eller ska vi lyfta upp problemet till den beslutande nivån?

  //
  Johannes

  SvaraRadera
 12. Det är är "anonym".. :-) Om ett brev från KFM förblir "oöppnat" leder det ej till utslag utan man blir delgiven av stämningsmän.

  SvaraRadera
 13. @Anonym från verkställigheten - och du tror att DET brevet öppnas för att..? ...det lämnats av en delgivningsman? Om du läst skuldsatts inlägg, som jag länkat till i blogginlägget, så menar du att du tror att fokus på rep-bjälke/ mat till barnen blir fokus "öppna kuvert" bara för att kuvertet räcks över av en delgivningsman? Eeeeh...

  Att man blivit delgiven innebär inte att man haft mer ork att öppna det kuvertet än man haft att öppna det första kuvertet.

  Om kartan och terrängen inte stämmer överens så bör terrängen gälla...

  Jag tror du har koll på kartan. Jag tror jag har koll på terrängen...

  Frågan är, ska man planera stigen genom skogen utifrån karta eller terräng?

  Slutligen. Jag noterar att du inte svarat på mina frågor i kommentarsdelen på inlägget "man får väl vänja sig". När jag nu mött dig. Kan du då tänka dig dra upp huvudet ur sanden och möta mig?

  //Ulrika

  SvaraRadera
 14. @Johannes - antingen har du följt mitt bloggande ett tag och inte klarat ta in poängen med vad jag säger och då ja.. well..

  eller så ramlade du in på det här inlägget och då ja.. well..

  Either way så har du missat poängen. Vilket ger att du behöver ha mer tur när du tänker än du haft hittills för att jag ska ödsla tid på att svara dig ingående.

  Fram tills jag förstår bättre säger jag: Utifrån dina slutsatser har jag bättre rätt än du...

  Jag föreställer mig att du på något sätt har någon koppling till inkassobranschen. Vissa markörer ger sken av det. Däremot tror jag inte att du är någon "höjdare" inom inkassobranschen. Mer en handläggare som gått på "kurs".

  SvaraRadera
 15. @Alla eller åtm några av er, vad jag tycker om det personliga ansvaret? Ja, ni kan läsa antingen "Perre Företagare" ¨länk
  http://insolvenssthlm.blogspot.com/2010/03/gastinlagg-av-perre-foretagare.html

  eller lyssna på filosofiska rummet, länk.
  http://www.sr.se/sida/default.aspx?programid=793
  vilket var mycket intressant.

  Vill någon ha roligt kan ni läsa Dwight, han har nämligen inte juridiskt fel, vilket inte automatiskt innebär att han har moraliskt rätt.. Men det betyder att it´s doable. Moral har uppenbarligen inte med detta att göra. Även om Kronofogden gärna hålls med moralbegreppet "att göra rätt för sig". Så Way To Go Dwight! Ta hem några dollar. "Because you´re worth it"

  länk till inlägget
  http://dwights13.blogspot.com/2010/03/dwight-ser-framtiden-och-den-ar.html

  SvaraRadera
 16. @Mannan, det är inte alltid jag orkar vara pedagogisk, vilket du ser antar jag... :/

  SvaraRadera
 17. Johannes!
  Du hänvisar till lagarna i vårt samhälle. Men du vet, lagarna är rätt gamla vid det här laget. De är från 1680-talet i utsökningsbalken. Sverige är ett av världens mest omoderna länder när det gäller lagstiftning kring skuldsättning. Om du studerar omvärlden så har man valt att inte stänga ut människor från samhället bara för att de hamnat i skuld. I Sverige förlorar man alla basala rättigheter när man hamnar hos kronofogden.

  I andra länder sitter man inte och driver in e-mål. Här i Sverige gör man det urskiljningslöst. Det har gått så långt att en del ser sin chans att tjäna pengar på bluffakturor, kronofogden tar emot allt. Visst, man kan invända men eftersom vi har ett sådan utmätningssystem som vi har med betalanmärkningar i syfter att sätta folk i utanförskap så går folk sönder. Depressioner och sjukdom är följden av detta. Tycker du detta är konstigt? Att man inte anses vara kvalificerad att delta i ett liv längre för att man får betalningsanmärkningar. Det är svårt för de fyrkantiga att sätta sig in i. Det är för stort. Men man har fanimej en skyldighet att försöka innan man uttalar sig.

  De lagar du hänvisar till är 350 år gamla. Vi tycker att det är på tiden att man ser över dem. Men med en justitieminister som inte ens läst juridik kan vi nog tyvärr inte förvänta oss så mycket.

  Sverige skriker ju högt och har synpunkter på omvärlden. Vi är världens samvete, störst bäst och vackrast. Till mångas förtret där ute. Sverige borde titta lite mer på hur andra länder gör och lära av dom. Men vi har en kultur i det här landet att tala om för andra hur de skall leva. Vi har en annan väl inpräntad kultur som vi inte gärna ger upp - jantelagen.

  SvaraRadera
 18. Skulle inte jag ha moraliskt rätt? Vafalls?

  Dwight

  SvaraRadera
 19. Det fanns en tid när kvinnor brändes på bål anklagade för att vara häxor. Ansågs ok då! Man har avrättat genom hängning. Ansetts ok då! Avrättats genom halshuggning. Ansetts ok! De som villigt ställde upp som bödlar och medhjälpare för verkställighet som moralens väktare för att skydda samhället, ansågs också som helt ok då! En gång i tiden.
  Men utvecklingen har gåt framåt och verkställighet byter bara skepnad.
  Och en gången i tiden ansågs jorden vara platt. Lyckligtvis fanns det de som då vågade visa vägen till större insikt, och att den faktiskt var runt. Antar att nya lagar och värderingar anpassades efter den nya verkligheten och medvetenheten.
  Men säkert dröjde sig många verkställigheter kvar som släpade efter i uppfattning och hävdade in i det längsta den gamla etablerade tron om en platt jord. Allt för sin egen vinnings skull i moralens och förlegade lagars namn, som inte längre tjänade varken samhälle eller utveckling eller samhällets individer. Precis som då, eftersläntare fast i annan skepnad, så har vi bl.a. utmätningsbalk, skuldindustri och verkställare m.m. som idag tillhör
  den destruktiva bromskloss som inte längre tjänar varken individ eller samhälle. Utan skadar, skadar och åter skadar, kostar och åter skadar.
  M.v.h. / Dag V

  SvaraRadera
 20. @Dwight could be det jag menar. Just could be :) Den där rondellhunden pekar åt "suspekt individ"...

  SvaraRadera
 21. @Dag
  I ärlighetens namn så är det ytterst lagstitarna som beslutar hur verkställigheten ska se ut.

  MEN, och här är det ett FETT MEGA MEN, varje person som försvarar dagens verkställighet, varje tjänsteman som INTE ställer sig upp och säger " - Förihelvete! Vi kan inte HA det såhär! Det har ju gått helt överstyr med ambition och hur vi utnyttjas att springa ärenden som inte stärker samhället utan försvagar! Vi vill ha ANDRA LAGAR"

  ...men det är som tyst om den varan tycker jag. KFM kom med sin fantastiska rapport som beskrev hur människor far illa i ett snett system och att det är nödvändigt med stora förändringar.

  Istället för att ta varje chans att bära ut verkligheten så fortsätter man vara knäpptysta och däremellan skjuta till något odefinierbart "göra rätt för sig".

  Och då blir varje tjänsteman ansvarig tycker jag. Att man utför obekväma arbetsuppgifter är en sak. Att man utför obekväma arbetsuppgifter i tystnad är något helt annat. Och när man direkt FÖRSVARAR systemet...

  Inte vackert.

  SvaraRadera
 22. Håller fullständigt med!
  M.v.h. Dag V.

  SvaraRadera
 23. Hej igen.
  intressant att fru Ring hellre spekulerar i vilken bakgrund hennes läsare har än bemöter inläggen i sak.
  Jag är inte kopplad till inkassobranschen och jag vill gärna hjälpa dig att förstå bättre. Vad är det som är oklart för dig vad gäller mina synpunkter?
  Om vi ska börja spekulera i huruvida någon är höjdare eller inte så kanske vi ska undvika att kasta sten i glashus, eller vad tycker du.

  Noomi, min poäng är just att det är lagarna som måste moderniseras. Att som U Ring gör spy galla över enskilda tjänstemän är både infantilt och populistiskt.

  //
  Johannes

  SvaraRadera
 24. Ulrika, screenar du mina kommentarer eller vad hände?

  Johannes

  SvaraRadera
 25. Hej.
  Ja.. men lagarna i sig är ju inga indivier, som morderniserar sig själva. Utan det är ju vi alla som samhällsindivider, tjänstemän m.m. inkluderat, som måste mordernisera lagarna, genom olika sätt att handla. Och då kan det väl inte vara fel att också verkställigheter och tjänstemän som bäddat in sig mitt inne i systemet och upprätthåller detsamma, skriker högt att det är ett omodernt lagsystem som nu tillämpas genom utsökningsbalken, som utan tvivel har gjort sitt, om man nu nått den insikten. De bär också sitt ansvar för att människor trasas sönder i skuldindustrins, propeller och kölvatten!
  M.v.h. / Dag V

  SvaraRadera
 26. Hej Johannes.
  Är det infantilt och populistiskt att utkräva ett personligt ansvar för vad en människa gör, bara för att man gör det på jobbet?
  Om du ids läsa mitt inlägg som gästbloggare så ser du att det där finns ett resonemang i frågan om det personliga ansvaret som jag tror att Ulrika, och de flesta människor som har någon etik och moral håller med om. Men det är väl enklare att använda invektiv, eller?
  Läs detta, och kommentera gärna
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Tsesis
  Anser du att Anders Ahlmark gjorde fel?
  Anser du att han borde hållit tyst?
  Personligt ansvar har man även efter det att stämpelklockan registrerat arbetstid.
  Och väljer man att tyst och utan protest uppåt i sin organisation utföra vanvettiga arbetsuppgifter, då tar man inte sitt personliga ansvar.
  Perre företagare

  SvaraRadera
 27. Hej igen
  Att såväl myndighetschefer som tjänstemän har ett ansvar att utveckla och modernisera sin verksamhet är självklart, jag hoppas ingen trott jag menat något annat. Men det finns olika vägar att uppnå detta. Skatteverket tycker jag är ett jättebra exempel på en myndighet som själva drivit utvecklingen mot att anpassa sin verksamhet till verkligheten. Idag är det betydligt mindre kontroll och betydligt mer stöd som styr deras agenda.
  Kronofogden går i samma anda. Vem tror ni låg bakom de offensiva förslagen om ny skuldsanering med kortare återbetalningstid och lättnader i kravet på skuldernas ålder?
  Samma myndighet la nyss ett förslag om ny löneutmätningsordnign som bland annat skulle innebära att eventuella extrainkomster stannar hos den skuldsatte istället för att som idag gå oavkortat till borgenärerna.

  Det är inte "empatilösa paragrafryttare" som jobbar hos dem. Det är till stor del omtänksamma människor som kontinuerligt lyfter frågor om hur verksamheten ska kunna bli bättre för både gäldenärer och borgenärer.
  Sedan kan vi argumentera hur mycket du vill kring hur man bäst tar sitt personliga ansvar, Perre. Antingen genom att agera i de fastställda kanaler som finns. Eller kanske göra som du föreslår, "vägra utföra vanvettiga arbetsuppgifter"
  En fråga bara: Vem bestämmer vad som är vanvettigt? Om jag är handläggare på t.ex FK och tycker att det är "vanvettigt" med beloppsgränserna för bostadsbidrag, ska jag då bevilja bidrag till alla som söker?

  //
  Johannes

  SvaraRadera
 28. Kära Johannes kronofogdekramare.

  Som företagare med en hel del utlandsaffärer har jag ibland kontakt med skatteverket och deras kompetens och service kan bara beskrivas som bedrövlig. Den senaste veckan har jag t.ex. på samma fråga angående ett momsärende fått två diamteralt motsatta svar, båda uttryckta med sedvanlig pompös myndighet.

  Har jag föreslagit att man ska "vägra" utföra arbetsuppgifter?
  Du kanske ska läsa det du argumenterar emot innan du skriver.
  Jag hävdar bara att utifrån så ser det ut så här:
  Jobbar man på KFM och varken protesterar mot vansinnet, vilket man kan göra trots att man utför sina arbetsuppgifter, eller söker annat jobb, så måste man ha en känslomässig störning.

  Om det är som säger, att så många i KFM´s organisation är så goda, varma, gulliga människor, då tror jag att de också hade lyckats kommunicera hur galet deras arbete kan vara till beslutsfattarna.

  Därmed är väl den rätt löjliga frågan angående FK också besvarad.

  Självklart är det bara kommun-och riksdags-politiker som har rätt att dela ut obegränsade bidrag till vad som helst. Se t.ex.: http://www.barometern.se/nyheter/emmaboda/23-miljonerssatsning-i-kosta-olaglig%28397185%29.gm

  Vore kul om du läste artikeln på wikipedia och kommenterade din syn på den saken.
  Om de "rätta kanalerna" inte vill ta upp problemen, t.ex. för att de är gamla kompisar med chefsjuristen på intrum justitia, och hoppas få ett välbetalt jobb där, ska man då protestera på annat vis, eller ska man sitta stilla och tyst och "bara göra sitt jobb"?
  Perre

  SvaraRadera
 29. Nu är skuldfrågan uppe i "dubbel" bemärkelse. Anledningen till att debatten blir het och man tar upp ansvarsfrågan för verkställigheten är att inte en j....l lyssnar. Och skulle de mot förmodan lyssna, så tar de inte till sig.

  Systemet är sjukt, riktigt, riktigt sjukt. För det första, vi pratar här om överskuldsatta människor, som redan drabbats av tragedier. Det är därför de är just överskuldsatta. Sjukdom, arbetslöshet, konkurs och/eller skilsmässa. Livet går inte på räls för alla. De flesta drabbas av något omtumlande någongång eller flera gånger i livet. Men att bli överskuldsatt och inte kunna reda ut sin situation, bli fråntagen sina verktyg att fungera, är ju bara ett sätt att sätta en människa i karantän. När man är satt i karantän är det stört omöjligt att klara av sin skuldsituation. Det gynnar inte någon. Det kostar pengar. För de flesta överskuldsatta blir sjuka. De flesta drabbas av depressioner. Var 6:e timme tar en människa livet av sig i Sverige. Varför skall man straffas för att hamna i en tragedi? Varför skall man ta människors hem så de blir hemlösa? Varför skall man mäta ut lönen så man inte har någonting kvar att leva av, vad är det för morot? Människor är inte beskaffade med sådana system att vi kan stänga av när livet rasar. Vi är inga robotar. Vi förlorar alla rättigheter iom betalanmärkningarna. I o m dessa kan vi inte förändra vår situation så vi får pengarna att räcka. Vi får inte arbete pga betalanmärkningarna. Likväl skall vi betala. Vi är låsta till händer och fötter. Den som har hjärnceller begriper ju hur sjukt detta system är.

  Sedan har vi inkassobranschen. Som köper upp skulder som banker och andra redan skrivit av. Skuldtransportsystemet är ett enda stort vansinne. När inkasso tar över börjar skulderna leva i en annan värld, långt bort från gäldenären. En aldrig sinande fantasi gör att skulderna sväller till oigenkännlighet. Men utan arbete, utan bostad, utan någon ekonomisk rörlighet finns inte en möjlighet för gäldenären att ens tänka på en avbetalningsplan.

  Man skall sitta i karantän. Och man skall göra rätt för sig. Hur fan går det ihop?

  SvaraRadera
 30. @Johannes du skämtar mig aprillo? Jag låter alla andra som så väl argumenterar i frågan sköta den. För nu. Vad du tycker om mig personligen är inte helt viktigt för mig. Så jag låter det vara helt enkelt.

  F.ö. är det fröken. Men du får gärna kalla mig Ulrika.

  @alla. gå in på hemsidan.
  www.insolvensstockholm.se
  där en finurlig person inom föreningen satt ihop en liten gadget. Ett räkneverk som visar hur många dagar, tim och minuter Beatrice Ask har gjort precis ingenting av Ertsborns utredning. Räkneverket ligger på höger sida ganska långt upp. I skrivandes stund är det 549 dagar 10 tim 35 minuter 35 sekunder. :(

  Tack till den som gjorde den. :)

  SvaraRadera
 31. @Johannes igen. "Ulrika, screenar du mina kommentarer eller vad hände?"

  Vad menar du?

  SvaraRadera
 32. Igen Johannes

  Enligt ditt resonemang så är man alltså inte personligt ansvarig om man bara "utför sina arbetsuppgifter"?
  FN har alltså fel?
  Krigsförbrytare från t.ex. forna Jugoslavien borde frikännas från allt ansvar om de kan hänvisa till givna order? Det måste ju vara kontentan av ditt resonemang?
  Din invändning blir då kanske att en krigssituation inte kan jämföras med en utmätning?
  För en barnfamilj som ställs på gatan, som får sina ägodelar magasinerade under begränsad tid, och när de inte kan lösa ut ägodelarna från magasineringen inom tre månader får sina ägodelar, foton från när barnen var små etc. körda till tippen av KFM, den familjen kanske hade haft det bättre om deras hemstad blivit belägrad än de har de under KFM´s "objektiva" domvärjo.

  SvaraRadera
 33. Ovanstående borde haft "Perre" som avsändare..

  SvaraRadera
 34. Hej.
  Där kom det klassiska "lägervaktsargumentet".
  Hur kan du få det till att jag inte tycker att medarbetare på t.ex Kronofogden är medansvariga för vad som sker inom deras myndighet?
  Jag citerar mitt tidigare inlägg:
  "Att såväl myndighetschefer som tjänstemän har ett ansvar att utveckla och modernisera sin verksamhet är självklart...

  Och att jag dessutom har fräckheten att inte stämma in i den urskiljningslösa sågningen av såväl kompetens som karaktär vad gäller de som jobbar på KFM, utan istället påstår att det finns ett inte obetydligt antal anställda som hela tiden arbetar för att förbättra systemet, verkar göra dig upprörd.

  Att personer som blir vräkta går igenom ett helvete är vi helt överens om. Har du funderat över hur det helvetet skulle se ut om vräkningarna inte genomfördes av KFM med just sådana saker som magasinering av egendom, underrättelse till sociala myndigheter innan varje vräkning? Tror du på allvar att den skuldsatte och ägodelarna skulle hanteras bättre om det vore upp till hyresvärdarna själva att ombesörja vräkningar?


  I övrigt till dig Ulrika, min fråga om screening ber jag om ursäkt för, den kom sig av att mitt OS spökade och jag såg inte att mitt inlägg publicerats.

  Johannes, kronofogderamare

  SvaraRadera
 35. Hej.
  Där kom det klassiska "lägervaktsargumentet".
  Hur kan du få det till att jag inte tycker att medarbetare på t.ex Kronofogden är medansvariga för vad som sker inom deras myndighet?
  Jag citerar mitt tidigare inlägg:
  "Att såväl myndighetschefer som tjänstemän har ett ansvar att utveckla och modernisera sin verksamhet är självklart...

  Och att jag dessutom har fräckheten att inte stämma in i den urskiljningslösa sågningen av såväl kompetens som karaktär vad gäller de som jobbar på KFM, utan istället påstår att det finns ett inte obetydligt antal anställda som hela tiden arbetar för att förbättra systemet, verkar göra dig upprörd.

  Att personer som blir vräkta går igenom ett helvete är vi helt överens om. Har du funderat över hur det helvetet skulle se ut om vräkningarna inte genomfördes av KFM med just sådana saker som magasinering av egendom, underrättelse till sociala myndigheter innan varje vräkning? Tror du på allvar att den skuldsatte och ägodelarna skulle hanteras bättre om det vore upp till hyresvärdarna själva att ombesörja vräkningar?


  I övrigt till dig Ulrika, min fråga om screening ber jag om ursäkt för, den kom sig av att mitt OS spökade och jag såg inte att mitt inlägg publicerats.

  Johannes, kronofogderamare

  SvaraRadera
 36. Något är helt fel med kommentarerna på bloggen. Johannes har skickat en men den syns inte här. Jag lägger ut den.

  Johannes säger:
  "Hej.
  Där kom det klassiska "lägervaktsargumentet".
  Hur kan du få det till att jag inte tycker att medarbetare på t.ex Kronofogden är medansvariga för vad som sker inom deras myndighet?
  Jag citerar mitt tidigare inlägg:
  "Att såväl myndighetschefer som tjänstemän har ett ansvar att utveckla och modernisera sin verksamhet är självklart...

  Och att jag dessutom har fräckheten att inte stämma in i den urskiljningslösa sågningen av såväl kompetens som karaktär vad gäller de som jobbar på KFM, utan istället påstår att det finns ett inte obetydligt antal anställda som hela tiden arbetar för att förbättra systemet, verkar göra dig upprörd.

  Att personer som blir vräkta går igenom ett helvete är vi helt överens om. Har du funderat över hur det helvetet skulle se ut om vräkningarna inte genomfördes av KFM med just sådana saker som magasinering av egendom, underrättelse till sociala myndigheter innan varje vräkning? Tror du på allvar att den skuldsatte och ägodelarna skulle hanteras bättre om det vore upp till hyresvärdarna själva att ombesörja vräkningar?


  I övrigt till dig Ulrika, min fråga om screening ber jag om ursäkt för, den kom sig av att mitt OS spökade och jag såg inte att mitt inlägg publicerats.

  Johannes, kronofogderamare"

  SvaraRadera
 37. Det här tycker jag var en fin artikel.
  http://st.nu/start/njurunda/1.1905130-inkassoforetag-bakom-miljonskulder-till-kronofogden?articleRenderMode=article_full_discussion#commentForm

  den skulden ska Kronofogden driva in, på uppdrag av lagstiftarna, och kan man inte driva in den så har inte gäldenären "gjort rätt för sig". Nåt så vansinnigt.

  SvaraRadera
 38. Å det gick ju bra... det kom bara med kommentarerna till artikeln...

  försöker igen.
  http://st.nu/start/njurunda/1.1905130-inkassoforetag-bakom-miljonskulder-till-kronofogden?articleRenderMode=default

  så. Nu blev det rätt. I hope...

  SvaraRadera
 39. ja som ni ser, kommentarer dubbelpostas, försvinner, kommer tillbaka, springer undan en stund...

  Det är alltså inte jag som har något urval på kommentarer. Det är blogger som spelar oss ett spratt.

  SvaraRadera
 40. Hej igen Johannes.
  Jaha, du tycker alltså att man är ansvarig för vad man gör på jobbet, då är vi alltså överens om att man har en moralisk skyldighet att försöka påverka när man föreläggs arbetsuppgifter som förefaller vanvettiga?
  Jag har tolkat dina tidigare inlägg som att ansvaret enbart var att "göra sitt jobb".
  Jo, jag förstod att du skulle bli indignerad över "lägervaktsargumentet", men det är faktiskt relevant här, antingen är man ansvarig för sina handlingar eller så är man det inte. Tycker du att det finns någon slags gråskala där?
  Problemet med vräkningar är väl att det allt som oftast är KFM´s indrivningsnit som gör att folk vräks, inte att KFM´s personal utför själva vräkningen.
  Jag har en god vän som är hyresvärd i Belgien. Enligt honom så förekommer inte vräkningar av ekonomiska skäl där. Betalar inte hyresgästen hyran så ska hyresvärden gå till kommunen, som då betalar hyran till värden tills dess situationen kan lösas för hyresgästen. Verkar vara ett rätt rationellt system, det skulle med säkerhet gå att skapa rationella lösningar på de flesta sådana problem även i Sverige. En del av lösningen är att staten slutar driva in bluff-fakturor, fantasiräntor etc.etc.

  Eftersom jag aldrig haft med KFM att göra själv så kan jag inte uttala mig om ev. kompetens eller brist på sådan. Jag har bara nämnt att skattemyndigheten allt som oftast är bedrövligt inkompetent.

  KFM var ju t.ex. effektiv på att utmäta några barns hund såg jag i nån tidning för ett tag sedan.
  Bra jobbat, Eller?

  Det jag funderat kring är mer att om man går till jobbet och klarar av att utföra sådant som för oss andra verkar rent omänskligt, då tror jag att man antingen byter jobb, blir avtrubbad känslomässigt eller att man hade en empatistörning från början.
  Men du, som inte jobbar på KFM, men som ändå har så god insyn i kvalitén på deras personal kanske kan upplysa oss andra om hur de klarar av sina jobb. Har de debriefing efter att ha satt ut en barnsäng på trottoaren, typ?

  SvaraRadera
 41. Hej
  Vad menar du med att det är KFMs indrivningsnit som gör att folk vräks?

  Du är medveten om att vräkningar är e-mål, och till 90 procent har sin grund i att hyresgästen inte betalat hyran? KFMs roll är att se till att det sker på ett rättsäkert sätt. Övriga procent beror på att den boende stört eller på annat sätt brutit kontraktet med sin hyresvärd.

  Du är ju egen företagare. Om du skulle vara verksam i fastighetsbranschen, hur länge skulle du klara dina fakturor om dina hyresgäster avstod från att betala hyra?

  Johannes

  SvaraRadera
 42. Ovanstående borde återigen varit undertecknat Perre..

  SvaraRadera
 43. Jaadu, anonym: (haha är ju själv anonym) Hitlers medhjälpare resonerade ju också alltid att de bara följde order. Tycker du då att de gjorde rätt när de föste in folk i gaskamrarna? Det är en helt seriös fråga. Svara på den! Tack på förhand!

  SvaraRadera
 44. Hej igen Johannes.
  Jag menar att folk inte kan betala hyran eftersom indrivningen inte alltid lämnar dem pengar så att det faktiskt går att ha både mat och betala hyran.
  Hur stor procent av de som vräks har före vräkningen varit utsatta för indrivning?
  F.ö. så är ju majoriteten av hyresrätterna i sverige ägda av den s.k. allmännyttan.
  Hur blir det här samhällsekonomiskt vettigt:
  Någon som bor i allmännyttans hyresrätt kan inte betala hyran eftersom indrivningen inte lämnar en sådan möjlighet om han eller hon vill äta också. Allmännyttan, vårt gemensamt ägda företag alltså, riskerar att förlora 6.000:-/månad, och begär vräkning.
  Efter vräkning så inhyser socialen vederbörande på nått bedrövligt härbärge för _15.000_ i månaden, som betalas av samma kommun som begärde vräkning för att säkra 6000:-/mån. Exemplet är hämtat från Stockholms kommun under förra året.
  Jag har inte en aning om vad e-mål är, men jag jobbar ju inte heller på någon myndighet.
  Hamnar man på gatan så tror jag inte en sådan distinktion spelar så stor roll.
  Vad vet du om huruvida jag inte är verksam i fastighetsbranschen?
  Om det ska gå att uppfatta dig som en seriös debattör så borde du nog nångång svara på de frågor som ställs till dig.
  Perre

  SvaraRadera
 45. Hej
  Alla, och då menar jag alla, som har löneutmätning eller utmätning från
  bankkonton i övrigt, är garanterade att behålla dels hela boendekostnaden, dels en summa ungefär motsvarande socialens existensminimum. Har man ett eller flera barn ökar den summan med belopp som fastställs av riksdagen.

  Sitt inte och anklaga mig för att undvika frågor innan du själv tagit i dem som finns ställda till dig.
  - Vad är det du menar med att Kronofogdens indrivningsnit orsakar att människor blir vräkta?

  - Om du vore fastighetsägare, och beroende av hyresintäkter, för att kunna försörja dig och de dina, hur skulle du ställa dig till det Belgiska upplägget som du lovordar?

  - Är det någon fråga som jag inte svarat på så ställ den gärna igen så lovar jag dig att du ska få svar.

  Johannes

  SvaraRadera
 46. @Johannes. Nu tänker jag börja lägga mig i den här diskussionen. Jag antar att du läst Kronofogdens diskussionsunderlag till "förenklad löneutmätning"? I den står det svart på vitt att situationen ibland tom understiger riksnormen för ekonomiskt bistånd. TROTS att man följt alla regler för utmätning.

  Jag kan berätta om fler 100-tals personer som har varit tvugna att välja mellan mat och hyra. Ex. ett pensionerat par, med utmätning, som fick en sluträkning på elen men inget tillägg för den på löneutmätningen. För att ha el fick dom leva på ingenting. Dom svalt. Dom prioriterade dock hyran framför mat. Så dom blev inte hemlösa. Svältande men inte hemlösa.

  Ett annat hushåll. Behövde bil för att ta sig till jobbet. Inget tillägg för bilen, TROTS att dom hade sjukintyg på att dom behövde bilen. Bilen fick dom behålla då värdet var endast 5-6-7 000 kr. Då förstår du också att bilen var en "skrotbil" antar jag? Bilen gick sönder. Dom klarade sig inte utan bil, men fick inget tillägg för att reparera bilen. Var ändå tvugna att reparera bilen. Kunde inte betala hyran..

  En kvinna i ett annat hushåll. Kommer till Kronofogden behöver tandvård. Nödvändig tandvård men inte akut. Får ett verbalt ja av sin kronofogde. Går hem ringer sin syster, säger att hon ska få behålla pengar till sina tänder och kan systern nu låna henne pengar till tandvården? Systern lånar henne pengar. Hon fixar tänderna. När hon kommer till "sin personlige kronofogde" säger han: Nu kan jag inte tillåta dig att göra tillägg för tandvård för du har redan fixat tänderna. Hon säger: Men jag var TVUNGEN att låna pengar för det blev för dyrt för kontant (ca 11 000 kr) jag behövde tandvården nu INNAN det blev akut och ÄNNU dyrare. Jag fick inte ta det på faktura DÅ JAG HAR BETALNINGSANMÄRKNINGAR. Den personlige kronofogden "not my problem..." Inget tillägg. För att inte blåsa systern avstod hon från mat många dagar under en lååång tid. Men klarade hyran (valde mellan mat och hyra)

  En annan... ja som du förstår Johannes så kan jag fortsätta bra mycket längre. Men du behöver inte lyssna på mig. Du kan bara läsa myndighetens egna ord i diskussionsunderlaget. Där står det svart på vitt att TROTS - och detta står på RIKTIGT det kommer ett inlägg såsmåningom med sidhänvisningar och allt - LAGSTIFTARNAS medvetenhet om att det blir tufft för gäldenären och därför AMBITION att myndigheten ska lämna möjligheter till lättnader för de som lever länge med utmätning, så har det, TACK VARE att myndigheten är MER RESTRIKTIVA än LAGSTIFTARNA AVSÅG med att ge just lättnader blivit svårare. Man säger också ATT DET ÄR SVÅRT för gäldenären att få igenom LAGSTIFTARENS AMBITIONER i domstolar vid överklaganden då DOMSTOLARNA ställer sig alltför ofta TVÄRTEMOT LAGSTIFTARNAS LAGTEXT bredvid tjänstemannen. Och avslår gäldenärens begäran. Det här är inte bara min uppfattning utan också Kronofogdens.

  Så ja, det finns ett personligt ansvar. Det finns ett kollektivt ansvar. Och den som mer ofta än du vill hålla med om måste välja mellan mat och hyra är gäldenären.

  //Ulrika

  SvaraRadera
 47. @Johannes
  Ska jag flytta det ytterligare ett steg till Kronofogdemyndighetens och deras tjänstemäns ansvar (antar att här blir det direkt Kihlgrens ansvar) kommer vi in på umgängesbarn.

  bakgrund
  http://insolvensstockholm.se/index.php?option=com_content&view=article&id=76:umgaengesbarn&catid=1:latest-news&Itemid=107

  där DEN ORDNINGEN enligt Justitiedepartementets tjänstemän beror på att KFM VALT att tolka lagen som dom gjort och därmed upparbetat en praxis som ser ut som den i dokumentet om umgängesbarn.

  Citat ur ett svar på en direkt fråga till B. Ask ang just umgängesbarnen/umgängesföräldrarna om deras situation beskriven i mitt dokument. Svaret skrevs för B. Ask av en tjänsteman på Judep.

  "Som lagstiftningen ser ut i dag bestäms de närmare föreskrifterna om vilka kostnader som ska ingå i förbehållsbeloppet inte av lagtexten utan av Kronofogdemyndigheten. Bl.a. detta gör att det inte är så enkelt att komma till rätta med problemet. Såvitt jag vet finns det ingenting som hindrar att Kronofogdemyndigheten skulle kunna ändra sina föreskrifter i frågan."

  Jag tycker det står klart och tydligt hur man vill ha det från Verkställighetens håll. Och att det finns ett stort mått personligt ansvar.

  SvaraRadera
 48. Citerar Johannes: Att såväl myndighetschefer som tjänstemän har ett ansvar att utveckla och modernisera sin verksamhet är självklart, jag hoppas ingen trott jag menat något annat. : Slut på citat.

  De måste ha haft väldans mkt att stå i sedan år 1680. Måste delegerat en hel del :-) Ansvar var det ja.

  SvaraRadera
 49. Johannes
  Det är häftigt att du går in på det här sättet. Med din hjälp här blir ju hela frågan belyst och kanske med lite tur och rättvisa kommer något att hända i detta okunskapen människoförgörande fientligt inställningens land.
  Det fanns en tid då allt var jämlikt och alla hade lika rättigheter. Sedan kom kristendomen, tiden för över flera många tusen år sedan kallas Matriarkaliska tiden,Den tiden är borta för evigt och nu styrs allt av penninghungriga banker och ett maktmissbruk genomsyrar allt från våra kära politiker, För hur du än vrider och vänder på allt så går det inte att försvara ett system som gör vågen när människor dör tar sitt liv eller för evigt straffas. Allt medan så viktiga frågor som RUT behandlas. Det löjeväckande och människoföraktande inställning som uppvisas från de etablerade partierna och Beatrice Ask funderar jag allvarligt på att kleta ner hennes stol med vaselin så hon glider ner från sina häst och landar i sin egen gödselhög.
  Johannes du är speciell och jag hoppas du för fram dina argument precis så sakligt som du gör här så vi kan få bemöta dig med kunskap, för det är väl det du söker med dina frågor och påståenden?

  SvaraRadera
 50. Hej för, tyvärr, sista gången.
  Jag trodde, på riktigt, att ni var intresserade av att diskutera problemen kring lagstiftning och det verkställande uppdrag svenska myndigheter har.

  Att det finns mekanismer i samhället som skapar problem och att den enskilde individen alltför ofta hamnar i kläm är vi nog helt överens om. Där vill jag lägga mitt krut på att resonera och försöka förbättra.
  Att sitta och spekulera i huruvida enskilda tjänstemän njuter av, eller i bästa fall är helt känslokalla inför, vräkningar eller utmätningar tror jag inte på något sätt gagnar diskussionen om hur vi ska få samhället att inse att överskuldsättning är ett problem som kräver breda departementsöverskridande åtgärder.

  Hälsa Perre från mig och be att han postar adressen till den där fastigheten i Belgien där man kan bo gratis :)

  Johannes

  SvaraRadera
 51. @Johannes. Du kommer säkert läsa vidare så jag tar mig friheten att få sista ordet. :)

  Vi kan ta den kvinnan med tänderna som jag berättade om ovanför. Jag vet fler som har råkat ut för exakt samma sak både med glasögon, men mer ofta vad gäller tänder. Jag vet andra som har fått, i exakt samma situation, tillägg beviljat.

  Det ger två saker. Antingen så har de tjänstemän som avvisar tillägget rätt och de som beviljar fel. Och då kan två saker hända. De som avvisar följer regelverket och de som beviljar tar en rövare för att man ser behovet och vill hjälpa till?

  Eller så är det precis tvärtom. De som beviljar följer regelverket och de som avslår "tar en rövare" och då för att..?

  Något av de två måste det vara.

  Vad gäller umgängesbarn så står alltså lagsiftarens (Justitieministerns) tjänstemannastab och säger att det är som det är för att Kronofogdens verkställighet har bestämt att det ska vara så.

  Jag har, ang. umgängesbarn varit i kontakt med kronofogden skriftligen vid två tillfällen. Det är beklagligt säger man. Men inget man tänker adressera (finns heller inte en stavelse om umgängesbarn i förenklad löneutmätning) vilket ger... att man ser de som lider och vill hjälpa? Att man ser vad elände det uppdrag man tolkar och utför leder till att människor far illa (KFM 2008:01)och vill..? Ungefär vaddå?

  Vad jag tycker om lagstiftarna tror jag att du vet redan. Annars hittar du både här och där olika indikationer på den inställningen.

  SvaraRadera
 52. Hej, jag är Mrs.Diana, privata lån långivare som ger lån., Kommersiella och personliga med årliga räntor så låga som 2% minimum inom 1 år till 20 år återbetalning varaktighet period till någon del av världen. Och vi ger ut lån inom intervallet $ 2000 till $ 500,000,000.00 låne USD.Our ordentligt försäkrad och maximal säkerhet är vår prioritet, jag använder detta medium för att informera er om att vi ger tillförlitlig stöd och skulle vara villiga att erbjuda lån. Så kontakta oss idag via e-post på: dianaroberloanfirm@gmail.com info dianarobertloanfirm@accountant.com

  SvaraRadera