lördag 6 mars 2010

(M) har kidnappat ordet balans.

Det är ungefär som med Svenska Flaggan. Ni vet flaggan ingen kan sätta upp på huset utan att alla ska tro att man tillhör någon "Ultrasvensk grupp".

Nu är inte jag så särdeles intresserad av den blå/gula nationalsymbolen, och som det här landet utvecklas (näst sämsta järnvägsrälsnätet i Europa - endast Ukraina har sämre rälsnät, barn får inte räknas till båda sina separerade föräldrars familj - något Beatrice Ask och "familjemoralisterna" högste chef Göran Hägglund sagt att det skiter man i o.s.v.) börjar jag dessvärre vara ganska ointresserad av att höra till den administrativa ytan Sverige.

(M) har kidnappat ordet "balans" men jag tänker inte låta mig stoppas av det. Jag tänker kämpa med näbbar och klor för att få tillbaka ordet "balans". Men inte idag. Idag är det inte läge för någon motattack. Men någon annan dag är det det. Man kan inte ändra hursomhelst i skuldsaneringslagen säger (m)an, det måste vara "BALANS" mellan borgenär och gäldenär, säger (m)an.

Jag har naturligtvis en alldeles bestämd uppfattning om det. Lika bestämd som (m) har. Men kanske något mer kunskapsbaserad och insiktsfull uppfattning.

Men det blir en annan dag. Som jag ger mig på uppgiften att ta tillbaka ordet "balans". Inte idag. Skulle någon bli nyfiken så kan ni maila Jan Ertsborn. Han har också en bestämd uppfattning om "balans". En uppfattning som, likt min, också baseras på kunskap och insikt. Han kanske kan peka med hela handen?

Hjälp oss hjälpa oss alla. Make a statement. Skriv under dokumentet och skicka in. Om inte annat så får dom som pratar OM dig med all sannolikhet hicka. Och gör det innan du blir galen...

När du nu läst det här nonsensinlägget kan du gå till
Svensk Myndighetskontroll
och göra vågen! Innan vi har fått ordning på Sverige är RUT inget annat än helt otroligt oviktigt. Ändå så svämmar media och bloggvärlden över av människor som diskuterar detta välfärdsproblem. Det är helt otroligt. Heja Svensk Myndighetskontroll!

En annan sak jag är fullständigt ointresserad av är Melodifestivalen. Men jag hittade Pain of Salvation och "Road salt" på Scaber Nestors blogg. Åh säger jag bara. Jag kanske tom röstar på den för tänk tanken, ett band som sjunger om livets skuggsidor, ett band som sitter stilla och bara lyssnar på sångaren och elpianot, ett band med en sångare i rags och en sång som passar på er alla som läser VORE INTE DET FANTASTISKT! En låt på riktigt! Road Salt. Jag bestämmer mig här och nu. Jag ska rösta för första gången någonsin i melodifestivalen! Man kan tänka sig att det är alla som slåss han sjunger om.//Ulrika Ring
ulrika.ring@insolvensstockholm.se
Läs mer på vår nya blogg Fattiga Riddare.

Hemsidan
Följ oss på Twitter
Grupp på Facebook
Dela

pingat på intressant.se och Twingly.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

7 kommentarer:

 1. Mm. Ny demokrati abonnerade på ordet "Galosch" till ett val för några år sen... (M) har ägt ordet "ansvar", och (S) har ägt "arbete" sen före andra världskriget, ungefär.

  Vad äger vi? Tur att inte språket är en utmätningsbar tillgång! Men det kanske går att ändra i Utsökningsbalken, och så får vi inte skriva heller ;)

  SvaraRadera
 2. Vi har logik, begåvning, insikt, oförstörd slutledningsförmåga...

  Vi har också den absoluta största drivkraften av alla drivkrafter, vi har inget att förlora...

  Desperate times calls for desperate measures.

  SvaraRadera
 3. Strindberg sa, det är ett helvete att vara människa.
  Jag säger, det är ett helvete att vara svensk.

  SvaraRadera
 4. Jag tycker du har rätt Noomi. Det ÄR ett helvete att vara svensk. Det värsta är att det är SVENSKAR som gör det till ett helvete.

  Hur gör Svenskar "det"?
  "Svenskar gör det svårt!"

  ett annat bottennapp, men men...

  SvaraRadera
 5. "Svenska lutheraner gör det skuldmedvetet."

  SvaraRadera
 6. vilket fick mig att ta ut svängarna ytterligare,

  "Gäldenärer gör det skuldtyngda"
  "Verkställigheten gör det påfrestande"

  jag har som sagt lågt med självinsikten... :D

  Men va fan, man kan inte anklaga mig för att inte försöka tänker jag?

  SvaraRadera
 7. När det gäller umgängesbarn, behöver de faktiskt inte göra så mycket. Det räcker med att de slutar MOTARBETA alla frånskila föräldrar som faktiskt vill ta sitt föräldraansvar.

  Det räcker att de SLUTAR MOTARBETA umgängesföräldrar. Sug på den en stund. Tror någon att barn kommer att få laglig rätt till båda sina föräldrar?

  SvaraRadera