fredag 5 mars 2010

Vilket skulle bevisas...

Igår modstulen. Idag galen. Det svänger fort i hockey...

Jag tror jag är på väg att bli tokig. Jag vet inte vad jag ska ta mig till snart. "Dum och Korkad" är så otroligt omöjligt för mig att inte reagera med förakt på. Alltså egenskaperna "dum" och "korkad". Det är inte lågbegåvade personer jag menar, begåvning, låg eller hög, har jag inget problem med att hantera. Jag menar personer som är dumma och korkade. Som vägrar skaffa sig insikt. Man för ett samtal, kommer någonstans till mitten, tänker att "det här går ju bra!" så ska någon säga något och man blir sittandes modlös med öppen mun. För man inser att orden bara svischat förbi och lämnat nada intryck.

Att jag har så svårt för dum och korkad är säkert mitt tillkortakommande, jag borde kunna hantera det bättre men ack så dåligt det går...

I ett inlägg skrev jag:
"Det finns kunskap och så finns det fördomar. Fördomar är envisa. Och tunga. Det är som att för varje kilo fördom måste det till 4 kilo kunskap för att uppväga. Fördomar är inte bara envisa och tunga, de är också bofasta tror jag. Har en fördom slagit rot verkar den för allt i livet inte vilja ge vika för kunskap. Om kunskap kommer i fördomens väg lyfter fördomen liksom bara på foten och släpper förbi kunskapen. Så sätts foten ner igen och fördomen står åter stadigt. Kunskapen bara passerade."

Det finns många politikerbloggar där ute. Jag tar två exempet, socialdemokraten Eva Hillén Ahlström och "gruppbloggen" Moderater i civilutskottet. Ja jag vet inte...

Eva Hillén Ahlström, som uppmärksammat att vi hotar bilda parti, skriver:
""Jag har skickat stafettpinnen till Kent Persson, moderat politiker och blogggare, i ett inlägg på min blogg med rubriken ”Till Kent Persson (M) om de överskuldsatta” Han har lovat att ta tag i det senare. Jag ser framemot det. Jag vill inte att någon försöker att ta några partipolitiska poäng i denna fråga, utan gemensamt hittar goda lösningar."

Galenskapen ryckte närmare. Kvinnan lyckas alltså reducera en "grupp" på flera hundra tusen personer till ett debattämne? Medans du kämpar med din elräkning ska hon diskutera dina "problem" med en meningsmotståndare? Jag bävar för när dom ska behandla det "bloggämnet". Vi får väl alla ta en drog av valfri sort innan vi läser den dagen, för ska 20 - 30-talet politiker diskutera överskuldsättning så får vi nog ett VM i oinsikt, floskler och fördomar.
Det lurar en psykos runt hörnet...

Moderater i Civilutskottet lyser också starkt på "Dum och Korkad" himlen. När (m)an använder ordet "balans" så får jag kortslutning. Katarina Brännström skriver i en kommentar:
""Till Per Ahlin och andra som inte tror att jag förstår, kan jag informera: Att jag suttit med i Kronofogdens lokala och regionala styrelse och fått mycket bra information, att jag jobbat på bank och ställt ut blancolån med alla dess problem, att jag suttit i socialnämnd i många år och som nämndeman och på den vägen fått mycket kunskap om insolvens och människors olika ekonomiska och andra problem. Dessutom har jag personligen med min borgen räddat en människa från ett liv som evighetsgäldenär…"

Är det någon enda person som godkänner det där som gäldenärserfarenhet?
(Min kommentar.)

Daddy skriver "Mot propaganda hjälper inga sanningar". Så vi var lite inne på samma spår idag.

Man talar om "evidensbaserat". Allt ska vara "evidensbaserat". Nu vill vi införa ett helt nytt begrepp. "Erfarenhetsbaserad evidens". För annars blir det liksom hur dumt som helst. Eller det har blivit hur dumt som helst redan. Ta bara en sån sak som att existensminimum har sänkts iår, medan elektriciteten slår rekort i kostnad. El är en livsnödvändig utgift i Sverige idag. Ändå ser man till att människor måste välja mellan mat och el. Idioter!

Jag undrar om en av "inträdeskraven" till politikerskrået är att man sticker ut ögonen, så man inget kan se, och skär av öronen, så man inget kan höra?

Nu säger jag som min kloka tonårsdotter säger när hon stöter på dumhet hon inte står ut med. "Nä nu har jag inte tid med det här." Om någon frågar vad hon ska göra svarar hon "Måste hem och mata mina tomater..." :)

Hjälp dig själv genom att make a statement. Skriv under dokumentet och skicka in. Om inte annat så får dom som pratar om dig med all sannolikhet hicka. Och gör det innan du blir galen...//Ulrika Ring
ulrika.ring@insolvensstockholm.se
Läs mer på vår nya blogg Fattiga Riddare.

Hemsidan
Följ oss på Twitter
Grupp på Facebook
Dela

pingat på intressant.se och Twingly.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

16 kommentarer:

 1. It takes a fool to remain sane... Så länge du inte går in i psykos är det en drivkraft att bli "galen"!!
  Du har mitt fulla stöd & jag beundrar din kaxighet, ditt mod & handlingskraft!

  Tona inte ner dej till deras nivå. "Egenerfarenhet" (vilken är snarlikt "Erfarenhetsbaserad evidens") har blivit ett begrepp inom sociala kooperativ, som jobbar med empowerment, & tro mej, det har respekterats högt även i de politiska korridorerna. Så vem vet, om ett par år kan begreppet klinga lika myndigt som "evidensbaserat"!

  Dunk i ryggen!

  SvaraRadera
 2. http://vagenutsidor.se/ har fullt politiskt stöd & ALLA anstälda där har enbart "egenerfarenhet" i meritlistan!
  Det måste gå att arbeta på det sättet i fler sammanhang! MÅSTE gå!

  SvaraRadera
 3. Hejsan,
  jag läste ett inlägg hos Daddys där han skriver bla
  citat
  I Sverige idag bor 180 000 pappor inte med sina biologiska barn. Motsvarande siffra för mammor är 39 000. Men det som verkligen var alarmerande var, att endast vart tredje skillsmässobarn idag tillåts bo ens på deltid hos den andre föräldern. slut citat

  Du har tydligen haft mail kontakt med scb, jag undrar om jag kan ta del av ditt mailkorrespondens med scb??

  Vänlig
  Omar
  www.pappabarnstockholm.se

  SvaraRadera
 4. @Omar Visst får du det. Uppgifterna är till för att spridas.

  Jag försöker kontakta dig, om du inte hör av mig kan du maila mig på

  ulrika.ring@insolvensstockholm.se

  @UrbanCat
  ja jag vet men det är så förbannat påfrestande med dumhet. Jag klarar inte av det. På riktigt alltså. Klarar inte av det. Elakhet kan jag hantera, oginhet likaså o.s.v. men dumhet är olidligt för mig.

  //U

  SvaraRadera
 5. Jag kan hantera dumma människor så länge dom inte försöker ge förespeglingar att dom är smarta, för är det något jag hatar än värre, så är det folk som upptar min tid med nonsens.

  //Nightmare

  SvaraRadera
 6. Jag gillar illustrationen till ditt inlägg. Så där känner jag mig ganska ofta, när jag ser på nyheter, läser tidningar, försöker begripa vad vissa individer pratar om osv... osv...

  Sedan tror jag att elakhet och oginhet kommer sig av den slags dumhet som vissa jobbat sig till... eller tvärtom kanske. Nu blev jag förvirrad, det är bäst att jag går och lägger mig.

  Dwight

  SvaraRadera
 7. Ni e så satans smärtsamt egenerfarna allihop att det känns som att det inte spelar ngn roll att jag yttrar mig. Men det gör jag ändå helt tydligt.

  Vill bara säga att jag inte på riktigt hade insett hur mycket jag har påverkats av min skuld till banken förrän det verkade som att det fanns hopp om att få sanera, inte 5 år utan 3. Bara för att sedan få mina förhoppningar grusade...

  Jag gick glad i hågen över till grannen mittemot som är spec.sjuksköterska och som protseterade högljutt när ombildning var på G i huset just av idealiska skäl, att man skulle värna om hyresrätten och att inte alla hade råd att köpa sin bostad...

  När jag ringde på och förklarade läget och bad om en namnunderskrift, fick hon ngt iskallt i blicken och sa att "sånt där håller jag inte på med, du vet i MIN värld ser vardagen ut så här: en vårdplats kostar alltså 35-40 000 spänn och patienten betalar 65 kronor!

  Jag fattade ingenting alls vad det har att göra med skuldsättning, men tydligt var ändå att hon skiter totalt i mig och mins förutsättningar att klara att ta hand om min son som ensamstående och skuldsatt.

  Det smärtade och jag gick in till mig och bara la mig ner o bölade hela kvällen. Man e en sån jävla nolla i omvärdlens ögon. Okunskapen finns där. Och de frodas alltmer ju mer pengar "den fattige sjuksköterskan" har det. Typ. Faaan vad världen suger hästballe! "

  Kram för faan- ingen annan vill krama mig!

  SvaraRadera
 8. Ett litet P:S : Vad anbelangar den däringa valfria drogen så kan jag föreslå lite gammeldags ren mdma. Om jag ska dö nån gång så vill jag dö med den i kroppen! Fridens!

  SvaraRadera
 9. *s* nu ska vi inte på riktigt hemfalla till droger. Vi ska inte dö heller. Vi ska helt enkelt vinna. Hos oss har du cred. Glöm aldrig det!

  Och vill du bita tillbaka kan du smussla ner en utskrift av det här
  http://insolvenssthlm.blogspot.com/2010/02/resurs-blogg.html
  i din grannes brevlåda när hon inte är hemma.

  Ta´t lungt. Ta´n toy istället...

  Lika samma.
  //U

  SvaraRadera
 10. Jajaja ja, självklart måste du styra upp det här med olagliga kemikalier särskilt som du själv drog upp det det från början. Jag hajjar att du hajjar att jag hajjade ironin men inte självklart att alla andra pappskallar gjorde det som står utanför- detta är en allmän blogg... Och såna som gärna klankar ner och letar efter FEL hos oss som skriver. Till er vill jag bara tillägga: GRATTIS att NI hittar eventuella FEL eftersom ALLT ni säger eller skriver innehåller löjeväckande många FEL av den enkla orsaken att ni INTE HAR NÅGON SOM HELST ERFARENHET av det ni så GÄRNA VILL BESTÄMMA OM!

  SvaraRadera
 11. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 12. Lägger till,

  Jag själv är också ganska arg. Man kan också kalla det ursinnig tror jag...

  SvaraRadera
 13. Hej Ulrika
  Det är möjligt att jag är både dum och korkad men jag vill ändå att dina läsare skall få ta del av mitt svar, om de nu inte länkat in och läst blogginlägget/kommentarerna. Jag klipper därför över det hit.

  ”Ulrika, jag tycker det är oerhört tråkigt att du så totalt har missuppfattat mig. Jag trodde att jag hade varit väldigt tydlig i mitt inlägg, och mina kommentarer, att jag inte vill ta några partipolitiska poäng i det för människor så svåra problemen med överskuldsättning. Men jag misslyckades tydligen fullständigt. Jag tror inte att jag kan förklara mig bättre och därför släpper jag ämnet. Jag skall bara först förtydliga vad jag menade med stafettpinnen som jag skickade till Kent Persson.

  Mitt syfte var att få upp överskuldsättning på den politiska dagordningen hos samtliga riksdagspartier för att synliggöra problemen. Och då tyckte jag att det vore bra om Kent Persson, som har väldigt många läsare, som representant för Moderaterna kunde vara med och driva frågan. Det handlade alltså inte alls om någon politisk debatt.

  Ulrika och Johnny, jag har lämnat några tankar i en kommentar här ovan den 27 februari 20:53 om vad jag tänker skulle kunna göras. Samtidigt har jag många gånger poängterat att jag inte är politiker utan gräsrot i mitt parti. Som sådan försöker jag ständigt att driva ”mina” frågor, alltså påverka både mitt parti och övriga riksdagspartier.

  Jag kommer att fortsätta att läsa era bloggar/hemsidor i ämnet, som jag fortfarande tycker skall prioriteras tillsammans med sjukas, arbetslösas och socialbidragsmottagares situation. Och eftersom ni inte är osynliga för mig kommer ni naturligtvis åter att ”hamna” i nya blogginlägg hos mig.

  Lycka till med ert vidare jobb!

  /Eva”

  SvaraRadera
 14. @Eva
  Socialdemokraterna styrde landet många år innan 200. Ni hann med att FÖRVÄRRA problemet 1996 (när propen från Freivalds/Carlsson lades). Problemet förvärrades.

  2002 beställde regeringen en "expertutredning" från KoV om överskuldsättning. Den var precis hur tydlig som helst.

  Det är lätt att se vad det gav för avtryck. Ingenting. Absolut ingenting.

  2006 röstade bl.a. Socialdemokraterna för att man skulle ändra tillgångsundersökningsmodellen. Det blev fullständig katastrof för gäldenärerna. När katastrofen blev synlig och journalisterna närmade sig politikerna uttalade dom sig allihopa, oberoende av färg, defensivt "Man hade ingen aaniing att det skulle ha den konsekvens det hade".

  Barn till umgängesföräldrar har varken under blått eller rött styre tillåtit sig räknas till gäldenärens familj.

  Ni kan tala direkt till gäldenärskollektivet. Vi behöver inte 30 politiker som bollar uppfattningar man inte baserat på fakta "till tröst". De människor som lider under lagar bl.a. Socialdemokraterna stiftat behöver hjälp. Av personer med insikt.

  Ertsborn är en person med insikt. Egon Frid en annan. Men sen? Är det ganska tyst. MP har jag fortfarande en viss respekt kvar för, sist jag talade med en person från MP var han tydlig och klar med sin inställning, det är ett relativt nytt parti som springer ur miljörörelsen. Enligt honom så har man ingen tydlig linje, beroende på att man inte har förstått eller haft frågan i fokus. Jag kan leva med det. För det är en ärlig och rak kommunikation.

  Men när det kommer till resten... Människor I SVERIGE 2010 LEVER PÅ EXISTENSMINIMUM FÖR ATT SKULDINDUSTRIN SKA FÅ HANDLA MED SKULDER. Jag ser inget parti med ambition att ändra på det.

  Inte socialdemokraterna heller.

  Dina ambitioner har jag aldrig ifrågasatt. Men din och ditt partis insikt i problemet är obefintligt. Däremot kan ni kollektivt räkna RUT och ROT på era fem fingrar.

  Under tiden går hundratusentals under. Inte pga RUT eller ROT. PGA AV ATT DOM INTE HAR MAT FÖR DAGEN!

  För att inte tala om socialbidragstagare, för att inte tala om företagare, för att inte tala om hemlösa, för att inte tala om arbetslösa, för att inte tala om personer som konkursat, för att inte tala om sjukförsäkrade, för att inte tala om...

  Om jag sedan blir "bister" i tonen mot dig så får du leva med det. Jag har kontakt med personer som lever ILLA under lagar Socialdemokraterna stiftat. Det är värre. Det är en kränkning beyond ungefär allt du överhuvudtaget kan föreställa dig. Det är ibland en kränkning beyond vad JAG kan föreställa mig. Och jag har ändå sett/hört mycket.

  Du får, iom att du tog upp frågan, klä skott för ditt partis uppenbara ovilja att lösa problemet. Det får du helt enkelt leva med. Precis som andra helt enkelt får leva med den UtsökningsBalk ni, som parti, skapat.

  //Ulrika

  SvaraRadera
 15. F.Ö. så råder det ingen tvekan om Moderaternas inställning till problemen. Till skillnad från socialdemokraterna har dom haft en ambition att bringa ordning. Att dom har för lite insikt i problemet för att bringa just ordning är en helt annan femma.

  Men jag ser fram emot diskussionen. Överraska mig gärna med insikt och kunskap. Jag vill ha en positiv överraskning. Tack.

  SvaraRadera
 16. Ja, det är sprunget ur sossarnas iver att göra jag vet inte vad. När Freivalds tillträdde posten som justitieminister var det många som tappade hakan. Det finns inte många som kan väcka sådan antipati som den människan. Att hon hade mandat att göra livet till ett ännu värre helvete för de överskuldsatta är för mig en gåta. Detta skulle rivits upp omgående när borgarna kom till makten. Det kan väl för fan en myra räkna ut att ingen människa idag kan leva på eller under existensminimum varje månad år ut och år in.
  Men Freivalds verklighet omfattades inte av att det fanns tragedier som svalt ut människor i det svenska samhället. Hennes fokus låg på att se till att bädda för sig själv. En sjuhelv... bra pension i o m sitt politiska uppdrag som I Carlsson möjliggjorde.

  Det är fullt begripligt att de överskuldsattas ilska och sorg, med sitt goda minne, ligger i hur sossarna drog åt snaran runt dem.

  Under de år sossarna suttit i opposition har jag veterligen inte hört ett ord om de överskuldsattas situation. Vi får inget utrymme i media och därmed ommöjliggörs vår situation att bli hörda vilket också ger politikerna vid handen att de behöver inte se till vår situation.

  Dessutom, är det en skandal av stora mått att, politiker oavsett färg, tillåter ökningen av indrivande verksamheter, utan vare sig tillsyn eller väl underbyggd granskning. I det avseendet råder full anarki i Sverige idag.

  Eftersom inte ens politiker i ledande ställning klarar av uppgiften att värna om över en halv miljon människor som utnyttjas hänsynslöst och dessutom sanktionerar detta, skall hela systemet läggas fram i Europadomstolen.

  Vi SKALL bland annat begära prövning om Datainspektionens paragrafer ger tillräckligt skydd för de utsatta. Det skall framgå att man tillåter en allt växande marknad av indrivare utan att med ett offentligt ord förklara nödvändigheten.

  Men framförallt skall det framgå hur man tagit ifrån de överskuldsatta verktygen att överhuvudtaget ta sig in i samhället igen samtidigt som de skall ätas upp av denna växande skara oseriösa indrivare som oinskränkt kasserar in pengar på deras bekostnad.

  De skall framgå att skuldtransportsystemet äter upp alla möjligheter för de skuldsatta att komma ur sin situation. Nu har vi kommit dithän VI VILL GÖRA RÄTT FÖR OSS MEN VI FÅR INTE OCH VI KAN INTE.

  SvaraRadera